Tehnologia și copiii


Iată că primul articol de pe acest blog din 2018 vine tot cu o recomandare. Pe 26 ianuarie va avea loc o nouă conferință EKA, despre care v-am mai povestit. Tema ediției care urmează este Impactul tehnologiilor moderne asupra copiilor.

„Technology is just a tool. In terms of getting the kids working together and motivating them, the teacher is the most important.” (Bill Gates)

Cu siguranță nu e primul eveniment pe această temă și poate nici ultimul. Dar subiectul în sine este atât de important și se cunosc atât de puține lucruri cu privire la efectele pe care le are utilizarea în exces a tehnologiilor de către copii, încât eu militez pentru încă un eveniment, și pentru încă unul, și pentru încă unul, până când o să ne intre bine în cap cât de aproape e prăpastia.

Merg cu dragă inimă la eveniment pentru că aș vrea să învăț cum să îmbin și capra și varza. Îmi este clar că nu îmi pot ține copiii departe de tehnologie, mai mult, ar fi total greșit să fac asta, dar este nevoie de un echilibru. Și sper să dau de specialiști, de experiențe și de întâmplări care să mă ajute să-l găsesc.

kids tech

Înscrieri eveniment

Trebuie să știți că participarea le eveniment costă 120 de lei și aici aveți mai multe detalii despre cum vă puteți înscrie. Despre ce va fi vorba:

  • La ce vârstă poate începe bebeluşul meu să se uite la televizor?
  • Este în regulă pentru un copil de 1-3 ani să se joace pe un ipad sau tabletă?
  • Este o legătură între jocurile online şi ADHD la copiii mici?
  • Ar trebui, ca părinte, să permit copiilor mei adolescenţi să petreacă ore în şir în baie cu telefoanele lor inteligente?
  • Tehnologia contribuie la izolarea socială?
  • Relaţii reale pot fi formate în spaţiul virtual al internetului?
  • De ce petrec oamenii mult timp online şi ce efect are acest lucru asupra lor?
  • Sunt motive să-mi fie frică pentru copilul meu de Deep web – „Reţeaua din adâncuri”?

Despre speaker

Mihai Gânj este absolvent al Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti, fiind şeful promoţiei din anul 2000. A beneficiat de o bursă de studii din partea guvernului român şi indian pentru studiul limbii sanskrite şi al civilizaţiei indiene. A lucrat la Universitatea din Bucureşti ca preparator universitar timp de 3 ani şi în cadrul International House din Londra ca membru al boardului de conducere timp de 6 ani.

Alături de soţia sa, Alina Gânj, este fondatorul IH Bucharest (de 7 ani liderul cursurilor de limba engleză din România), English Kids Academy și FasTracKids România (câștigătorul Premiului de Excelență la categoria “Cursuri pentru copii” acordat de Radio Itsy Bitsy în ianuarie 2016).

A fost desemnat antreprenorul anului 2010 în România de către HR Club România. Este inspector în cadrul International House World Organisation din Londra, consultant în dezvoltarea relațiilor umane în curs de validare de Institutul ESPERE din Paris și trainer calificat de Transformational Psychology Institute din Bergen, Olanda. În ultimii 2 ani găzduiește ateliere care au drept scop folosirea descoperirilor de la Universitatea Stanford în creșterea gradului de motivare în procesul de învățare al elevilor, părinților, educatorilor din școlile de stat și private din București, precum și al angajaților din companiile care operează în București.

Abia aștept și promit să vin cu ceva idei despre cum a fost!

Sursa foto.

Leave a comment