Not Parenting


Artă și design Anniversaire la Galeria Galateca

Dacă n-ați mai fost de mult într-o galerie, vă recomand s-o faceți în luna decembrie. Și nu oriunde, ci la Galeria Galateca, unde toată luna decembrie se desfășoară cea de a treia ediție a salonului de artă contemporană și design „Anniversaire”. Această ediție marchează 3 ani de Galateca și este cu adevărat o ediție specială.

IMG_20151207_110459

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aș fi vrut să vă recomand ceva anume, dar îmi este foarte greu să mă pronunț. Dincolo de gusturile care nu se discută, m-au impresionat multe piese din această colecție. Aleg să vă spun ce mi-a plăcut cel mai mult: operele marca Ronativ/Cătălin Năstăsoiu, cele din imaginea de mai jos. Imaginea nu surprinde foarte bine esența, din păcate, dar să știți că gura vaselor din imagine are forma României. Despre Ronativ vă invit insistent să aflați mai multe aici.

ronativ art

Revenind la începutul acestui articol, reiterez și spun că decembrie este luna potrivită pentru a vizita Galeria Galateca, pentru că vorbim de luna cadourilor. Mai mult decât atât, o unicitate în acest caz o reprezintă casa de parfumuri Houbigant reprezentată de Beautik Haute Parfumerie chiar da, ați ghicit, la Galeria Galateca!

În acest an, „Anniversaire” va cuprinde și un colț dedicat obiectelor de artă și design pentru copii. Dacă totuși nu aveți timp să ajungeți, aflați și că puteți comanda produse online pe NeoGalateca.com, unde veți găsi obiecte de artă, design, fashion, colecții capsulă și unicate.  În perioada 7 și 23 decembrie, pentru fiecare achiziție online veți beneficia de un discount special de 15%.

Numele acestei ediții

Artiști: Obie Platon,  Aurel Tar, Mihai Zgondoiu, Pisica Pătrată, Cosmin Paulescu, Mariana Gheorghe, Maria Postea, Ioana Sisea, Daniela Făiniș, Anca Dragu, Dorina Horătău, Chiru Aurelia, Daniela Zbârcea, Ioana Raluca Necula, Bianca Olimpia Abăcioaei.

Design vestimentar: Murmur, Ronativ, Magda Pelmuș, Irina Neacșu, Chrisa Dobreanu , Tulipe  Noir,  Alina Maria Mărgulescu, Mihaela Panaitescu, Victorina-Melania Florescu, Arhaic, Bianca Andronache.

Bijuterii și accesorii: Ioana Sisea , Grapho Mat, Alexandra Abraham, Bogdan Deliu, Crina Radu, Maria-Luiza Teodorescu

Design de obiect: Threads & Throws, Roxana Ungureanu, Mădălina Andronic, NO NO NO.

Ca să fiți la curent cunoutățile există și Facebook Neogalateca.

*

Tu chiar știi tot?

Vizual zilele biz 2.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ai noroc, nici eu. Dacă crezi că nu știi tot, trebuie să știi despre Zilele Biz 2015: cel mai relevant eveniment business-to-business din România, un maraton de cinci zile, cinci domenii de business  –  Antreprenoriat, Inovaţie, Management, CSR, Media & Marketing. Nu, nici așa nu vei știi tot, dar vei știi mai mult. Contează. 🙂

Revista Biz organizează în perioada 9-13 noiembrie  cea de a 14-a ediţie a evenimentului Zilele Biz,  la Hotel Novotel, Bucureşti

Conferinţa reuneşte nume puternice din domeniul de business din România, antreprenori şi manageri cu vizune, specialişti şi consultanţi. Audienţa conferinţei este specializată pe fiecare zi, pe temele conferinţei, reunind manageri, antreprenori, specialişti în comunicare, consultanţi, investitori, ONG-uri şi reprezentanţi media.

Participanţii sunt invitaţi să ia parte şi la sesiuni şi workshop-uri dedicate segmentelor de Antreprenoriat, Inovaţie, Management, CSR, Media &  Marketing. Zeci de speakeri vor prezenta idei şi studii de caz prin prisma experienţei lor.

Evenimentul se află la cea de-a 14-a ediţie şi va avea loc în perioada 9-13 Noiembrie, la Hotel Novotel, Bucureşti.

Mai mult decât un simplu eveniment

Sigur, niciun eveniment Biz nu seamănă cu altul. Mai mult decât atât, aș îndrăzni să spun că evenimentele Biz se evidențiază, se diferențiază, ridicându-se peste multe alte evenimente de gen. Mă surprinde plăcut și această ediție a Zilelor Biz, așa cum se anunță ea încă dinainte de a începe: creativă. Autentică. Mă suprind situațiile identificate atât de bine, deși atât de des întâlnite și atât de cunoscute. Mă mir plăcut și spun: finally, cineva pune punctul pe i, pentru că deși le știm cu toții, prea puțini au curajul să se ia de gât cu ele. Iată mai jos două exemple, să nu ziceți că nu v-ați întâlnit cu ele cel puțin o dată, că nu vă cred.

“Cu fiecare ediţie, Zilele Biz se diferenţiază de alte evenimente de business prin conţinut de calitate şi invitaţi care înţeleg că o prezentare bună nu înseamnă un profil de companie.”  – spune Marta Uşurelu, redactor şef al revistei Biz, organizatorul evenimentului.

Te invit să nu o crezi pe cuvânt pe Marta Ușurelu. Te invit să vii la eveniment. Să vezi. Să te convingi. Mai mult decât atât, ai 30% discount, folosind codul MALANCABIZ30, așadar profită! Detalii despre speakerii prezenţi la ediţia de anul acesta şi programul evenimentului găsiţi pe http://www.zilelebiz.ro

Despre Zilele Biz

Evenimentul Zilele Biz are loc în perioada 9-13 noiembrie 2015 la Hotel Novotel şi reuneşte, timp de cinci zile, sute de manageri şi antreprenori într-un eveniment unic care analizează tendinţele în cinci domenii cheie de business: Antreprenoriat, Inovaţie, Management, CSR şi Media&Marketing.

Secțiuni program: Antreprenoriat I Inovatie I Management I CSR I Media&Marketing. Mai multe detalii despre program şi speakeri se regăsesc pe site-ul evenimentului Zilele Biz.

*

Once a woman, always a woman!

Recomandare: Ink Nails Studio (P)

Acum vreo două sâmbete am participat la un eveniment oarecum inedit sau cel puțin în afara ariei mele de activitate: lansarea unui salon de beauty, cu focus pe cosmetica unghiilor, pe numele lui Ink Nails Studio. Un eveniment de beauty în a cărei organizare am fost direct implicată. Sau despre inovație în materie de manichiură, pentru că da, inovația își face loc în absolut toate domeniile posibile. 🙂

Dincolo de cele deja știute, la Ink Nails Studio am găsit ce n-am mai găsit până acum pe piața din România: o imprimantă digitală care-ți pune la dispoziție peste 3000 de modele numai bune pe pus pe unghii în timp record: Nail Art Printer. Da, unghiile simple au farmecul lor. Dar cele pictate, ștampilate, cu modele, sunt și mai și. Doar că, cine cunoaște, știe, înfrumusețarea asta adițională durează. Pe lângă durata normală a unei ședințe de manichiură (de la o oră până spre două, în funcție de tipul de manichiură ales), mai adăugați cel puțin o oră pentru pictarea unghiilor și v-ați ales cu o jumătate de zi pierdută. Nu și de acum înainte, nu și dacă mergeți la Ink Nails Studio.

Situat într-o zonă centrală a capitalei, Ink Nails Studio este primul salon de manichiură din România care permite imprimarea oricărui model direct pe unghii cu ajutorul imprimantei Nail Art Printer. Imprimanta digitală are la bază o gamă variată de culori și modele, pe care le printează direct pe unghie, pe orice tip de manichiură: classic, acryl, semipermanentă, gel sau unghii false. În mai puțin de 1 minut, unul dintre cele peste 3000 de modele se imprimă cu ajutorul imprimantei digitale. În plus, aceasta vine însotiță de un sistem de operare tip Windows, care permite încărcarea oricăror poze pe care clientul le poate pune la dispoziție. Inovația constă în faptul că imprimanta reușește reproducerea oricărei poze sau model, iar detaliile sunt de cea mai bună calitate. Inovația este în mâinile tale, în mai puțin de 1 minut!

halloween

 

 

 

 

 

 

 

 

Detalii despre tarife, programări și modele, pe website sau facebook.

Și, că tot se apropie Halloween-ul, dacă vrei un model anume, cu tematică, tot la Ink Nails Studio e locul potrivit!

*

Creștem în comunitate

Ionel are 12 ani și locuiește în Satul Vulturu, Comuna Maliuc, Județul Tulcea. Are un frate mai mare de 13 ani și doi mai mici, de 8 și, respectiv, 6 ani. Fratele cel mare – Gigel – nu mai locuiește cu ei, a plecat la muncă în satul vecin, de vreo 2 ani deja. Ionel nu mai merge la școală de când avea 10 ani. N-a mai avut timp de școală, pentru că Gigel, o dată plecat, a lăsat multe treburi pe umerii lui și ai fraților mai mici. Nu-i pare rău, nici înainte nu dădea prea des pe la școală, nu avea timp și de gospodărie și de învățat. Ionel nu știe să citească decât pe litere, și alea de tipar. De scris, nu-și poate scrie decât numele mic, pe care l-a memorat vizual și pe care practic, îl desenează. Ionel are 12 ani.

Această situație este pură ficțiune și nu are nicio legătură cu realitatea. Sau are?

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, împreună cu șase sportivi români au lansat vineri, 23 octombrie, la ora 10.30, campania națională “Creștem în comunitate”. Este o campanie menită să arate importanța educației în comunități și să prevină abandonul școlar.

Prin campanie se dorește conștientizarea la nivel local și național a rolului educației în cadrul comunităților rurale sau a celor urbane mici și prevenirea abandonului școlar. Campania include intervenții directe în 20 de localități din județele Tulcea și Brașov, sub forma unor ateliere în cadrul cărora se va lucra direct cu grupuri de copii și adulți din comunitate.

Ca susținători și promotori ai acestui demers: Ivan Patzaichin, Laura Badea, Mihai Covaliu, Alex Găvan, Toma Simionov și Vasile Dîba. Cei șase sportivi, împreună cu un grup de specialiști în comunicare și în lucrul cu grupurile vulnerabile, plus o echipă de tineri actori vor pleca într-o caravană ce va ajunge în 20 de localități din cele două județe vizate în cadrul proiectului. Astfel, între 26 octombrie și 6 noiembrie 2015, Caravana “Creștem în comunitate” va ajunge în următoarele localități: Ciucurova, Jurilovca, Stejarul, Jijila, Daieni, Sulina, Mila 23, Sarighiol de Deal, Valea Nucarilor, Peceneaga (în județul Tulcea); Maieruș, Apata, Augustin, Homorod, Codlea, Făgăraș, Vulcan, Hârșeni, Zărnești și Victoria (în județul Brașov).

În fiecare din aceste localități, vor avea loc ateliere de lucru cu copiii, precum și cu membrii adulți din comunitate.

Crestem-in-Comunitate

 

 

 

 

 

 

 

 

Creștem în comunitate este o campanie de comunicare în cadrul proiectului Educația în comunitate – Drum cu prioritate!, cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!, Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție 2.2. „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”, Contract ID 188/2.2/S/156054.

Comunicat de presă

Sursa foto aici.

*

Webstock 2015, live & short updates after

A început poate cel mai mare eveniment de social media din România, Webstock, ediția 2015. Pentru cei care n-au reușit să ajungă, aveți aici un livewall: http://www.zelist.ro/live/webstock, și transmisiunea live pe: http://www.2015.webstock.ro, și de la mine, mici updates când și când. Nu uitați de hashtag-ul oficial: #webstockro

09.00 – 11.00, Sesiunea 1 (imediat după gluma lui Manafu, cum că această ediție e ultima):

The Game Changers (Part 1)

  • Andrei Roșu – despre alergare, despre schimbările din viața lui, despre cum se promovează, despre ce înseamnă blog și cum l-a ajutat online-ul pe partea de promovare a cauzelor pe care le susține.
  • Alți “game changers” ai acestei secțiuni: Andrea Rossini, Vodafone Ro (trends in mobiles in România), Dragoș Rumpan, fotograf și Erwin Albu, antreprenor

11.30 – 13.30, Sesiunea 2

The Game Changers (Part 2)

  • Michelle Grassi, Enel
  • Cabral Ibacka
  • Cornel Ilie, Vunk (despre branduri, artiști, și cum se face promovarea, nu doar în online, în mediul artiștilor)
  • Florin Georgescu, Ciclist

Despre sesiunile tematice, care se vor desfășura cu începere de la ora 14.30, revin cu vești mai târziu.

Later Edit:

Ediția de anul acesta a Webstock, cea de a 8-a, a fost una reușită. Depinde însă foarte mult cum te raportezi la eveniment, la prezentări, la discuții și la oameni. Pentru mine a fost reușită doar în materie de networking. E drept că, după sesiunea comună de conferințe, am ajuns la secțiunea nepotrivită din punctul meu de vedere (înțeleg că la Debate Section a fost foarte interesant), e drept că temele abordate acum au mai fost abordate, mai mult sau mai puțin, în cadrul altor evenimente la care am participat de-a lungul anului, e drept că am ceva experiență în domeniu. Nu revin cu detalii despre sesiune desfășurate în paralel, că n-am putut participa la toate și n-aș vrea să îi citez pe alții. Prezentările vor fi disponibile curând, pe pagina oficială a evenimentuli.

În sfârșit, una peste alta, un eveniment reușit, pentru mulți cu multă informație nouă. Ceea ce nu strică. 🙂 M-am mirat și bucurat în același timp, să văd multe fețe noi, ca de obicei mi-a plăcut partea de networking și, nu în ultimul rând, activările (Staropramen are același gust, culmea!) 🙂

hpfest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poate mai vreți să știți că găsiți aici poze multe și frumoase, dar și informații despre cum a fost la Gală, cine și ce a câștigat, precum și înregistrări, aici. Felicit tânărul prieten Zmenta și pe cei de la Biciclescu pentru reușite și aprecieri, chiar dacă nu sunt singurii cu reușite din seara respectivă.

Închei cu recomandarea că la Webstock e de mers. Mai ales pentru cei aflați mai la început în domeniu.

*

Noutăți Webstock 2015

N-ați uitat că peste doar 3 săptămâni are loc cea de-a 8-a ediție a Webstock, nu? Dacă ați uitat, e bine să vă notați acum în agendă și să aruncați un ochi pe pagina oficială a evenimentului.

Vă mai spun și eu că, imediat după ce v-ați rezervat un loc la eveniment :), puteți vota ceea ce se numește Intel Online Personality of the Year, adică pe cel sau cea care a fost superstar în online-ul anului, aka omul anului în materie de Social Media. Mai mult decât atât, dacă lucrați în Social Media, n-ar strica să dați o mână de ajutor și să vă aduceți aportul la Studiul Social Media Employment în 2015. Mai multe detalii despre studiu aici.

Hai, că va fi fain și de data asta, promit să vă țin la curent cu noutățile și cu mai multe informații în timpul evenimentului, dar și după. See you!

webstock 2015 print screen

Advertisement