Prima cameră senzorială de post-terapie neonatală din România


Asociaţia Unu şi Unu, prima și singura asociaţie de părinţi care apără drepturile bebeluşilor îndelung spitalizaţi din România s-a numărat printre câştigătorii grantului Te Implici – un program de responsabilitate socială finanţat de Telekom Romania care facilitează comunicarea şi colaborarea între companie, mediul ONG şi comunităţi.

bebelus_prematur

Astfel, proiectul propus de Asociaţia Unu şi Unu presupune crearea primei camere senzoriale de post-terapie neonatală din România şi a primit o finanţare de 7000 de Euro, prin programul  Te Implici dezvoltat de Telekom Romania.

Maternitatea Panait Sârbu (Giulesti) se va bucura de aceasta premiera in maternităţile din România, iar demersurile au inceput deja şi sunt în plină desfăşurare.

„Am ales acest proiect pentru a aduce un aport la îmbunătăţirea calităţii vieţii bebeluşilor îndelung spitalizaţi din ţara noastră.  Rolul acestei camere senzoriale este de a-i ajuta pe micuţi să se adapteze într-un ritm lent ( natural) la viaţa extrauterină, de a elimina factorii stresanţi din secţiile de terapie (zgomot, lumina, culori etc.), de a le permite o interacţiune securizantă cu mediul în care au venit prematur şi nu în ultimul rând, de a creşte adaptabilitatea şi şansele lor de recuperare” susţine Diana Gămulescu – vicepreşedinte Asociaţia Unu şi Unu.

Detalii despre proiect se găsesc şi aici: https://www.youtube.com/watch?v=NOJy9ZqRX5o&sns=fb.

Despre TeImplici.ro

Teimplici.ro este platforma online dezvoltata de Telekom Romania care facilitează comunicarea şi colaborarea între companie, mediul ONG şi comunităţi. A fost dezvoltată în 2014 în urma unui sondaj de opinie a publicului larg cu privire la direcţiile prioritare pentru dezvoltarea societăţii. Prin această platformă Telekom Romania îşi asumă responsabilitatea de a asculta opiniile membrilor comunităţii şi de a sprijini prioritaţile pe care aceştia  le propun prin platforma Teimplici.

Despre Asociaţia Unu şi Unu

Asociaţia Unu şi Unu  este prima şi singura asociaţie de părinţi care apără drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri şi bebeluşi spitalizaţi şi ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizarii și după externare. Asociaţia Unu şi Unu este membră a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizaţie care adună reprezentanți din peste 50 de tari.

Misiunea Unu și Unu este de a îmbunătăţi sănătatea bebeluşilor prin proiecte de prevenţie, informare şi educare a societăţii civile privind bebeluşii abandonaţi, naşterea înainte de termen, oferirea de suport prematurilor şi bebeluşilor spitalizaţi, precum şi  derularea de proiecte privind urmărirea, monitorizarea copiilor după externare până la vârsta de 7 ani. Viziunea Asociaţiei Unu şi Unu  este să devină vocea prematurilor şi a bebeluşilor spitalizaţi din România.

Cei interesaţi pot urmări activitatea Asociaţiei Unu şi Unu pe pagina sa de internet: www.unusiunu.com, pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/asociatia.unusiunu/ sau pe blog: http://dianagamulescu.unusiunu.com/

Sursa foto.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s