Șansă pentru 30 de copii fără posibilități materiale


Clubul sportiv Bucharest Sport Club (BSC) a încheiat campania Antrenăm Viitorul, un  proiect social în urma căruia 90 de copii fără posibilități materiale au beneficiat de cursuri gratuite de înot, iar 30 dintre aceștia au ajuns în echipele de performanță ale clubului.

Pe 22 mai 2016, la bazinul Olimpia București, Bucharest Sport Club a organizat un eveniment care a marcat  finalul campaniei Antrenăm Viitorul, derulată în perioada decembrie 2015 – mai 2016. Sub atenta supraveghere a Cameliei Potec și a antrenoarei sale, Doina Sava, cei 90 de beneficiari ai programului au participat, poate pentru prima dată, la o competiție de înot și au luptat, cu emoții și mult entuziasm, pentru a atinge rezultatele dorite.

În urma concursului, 30 de copii, cu vârstele cuprinse între 6 și 12 ani, au fost selectați pentru a merge mai departe în echipele de performanță ale clubului la secțiile de înot, înot sincron și triatlon. Toți finaliștii, dintre care 8 fete și 22 de băieți, se vor antrena alături de sportivii BSC și vor avea ocazia să participe la competiții naționale și internaționale de înot.

Bucharest Sport Club_Antrenam Viitorul_poza3

Cei 90 de beneficiari ai programului Antrenăm Viitorul au fost recrutați cu ajutorul a cinci organizații neguvernamentale partenere: SOS Satele Copiilor România, Salvați Copiii România, World Vision, Fundația FARA și Centrul de zi “Eu și prietenii mei”. După 2 luni de recrutări, toți copiii selectați au beneficiat de cursuri gratuite de înot timp de patru luni, alături de 11 antrenori BSC. Aceștia s-au bucurat de toate condițiile necesare pentru desfășurarea cursurilor – transport gratuit, echipamente complete (slip/costum de înot, cască, ochelari, prosop, ghiozdan, tricou), materiale ajutătoare (colac, aripioare, plută, baghete) și o pregătire atentă din partea voluntarilor clubului.

“Antrenăm Viitorul este un start pentru egalitatea de șanse, o poveste de viitor schimbată pentru 30 de copii, dar și o bază de selecție pentru performanță în locurile unde nimeni nu se uită de obicei. Vrem să mulțumim încă o dată sponsorului nostru principal, Caroli Foods Group, fără de care nu am fi reușit să finalizăm acest program.” a declarat Marius Grigore, fondatorul Bucharest Sport Club.

Programul social Antrenăm Viitorul a intrat în 2016 sub umbrela campaniei Jurnal de fapte bune, dezvoltată de Caroli Foods Group, în parteneriat cu Asociația pentru Familie.

Bucharest Sport Club_Antrenam Viitorul_poza1

“Efortul nostru de a încuraja performanța în rândul tinerilor care provin din familii cu dificultăți financiare a început prin Jurnal de fapte bune, proiectul care schimbă povestea de viitor a copiilor talentați. Anul acesta am scris încă o filă în Jurnal, prin susținerea proiectului Antrenăm Viitorul, oferind astfel o șansă reală copiilor fără posibilități materiale de a-și descoperi și duce mai departe talentul.” a adăugat Ana Maria Băjan, director de marketing în cadrul Caroli Foods Group.

Despre Jurnal de fapte bune

Jurnal de fapte bune este un program dedicat copiilor cu performanțe în sport, artă și învățătură, al căror parcurs este îngreunat de insuficiențele materiale.

Dezvoltat de Asociația Pentru Familie și Caroli, Jurnal de fapte bune a oferit 46 de burse în valoare de 1000 de lei, timp de un an, copiilor talentați, cu rezultate remarcabile. Mai mult de-atât, poveștile copiilor au fost scoase din anonimat și publicate pe platforma online www.jurnaldefaptebune.ro.

Despre Bucharest Sport Club

Clubul sportiv BSC a fost înființat în 2004 de către Marius Grigore, Tina Grigore și Liviu Vlăsceanu, sportivi de performanță. În acest moment clubul include mai multe secții: înot copii, înot adulți, înot sincron, dans modern, triatlon, aqua fitness și masters. Secția de înot funcționează din anul 2004 și, în prezent, înseamnă în cifre:

  • 15 antrenori (toți foști înotători)
  • Peste 400 copii participanți la cursurile de inițiere
  • Peste 120 sportivi în echipa de performanță
  • Mii de medalii, sute de trofee, recorduri naționale, medaliați în campionate balcanice și în competiții internaționale, participanți în campionate europene de înot

Comunicat de presă

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s