Tu știi ce mai face copilul tău pe internet?


Dacă nu știi, ai face bine să schimbi asta. Nu sunt adepta controlului când vine vorba de educația copiilor, dar siguranța pe internet mi se pare tot la fel de importantă ca siguranța fizică. Tot așa cum nu-l vei lăsa să-și bage degetele în priză atunci când încă nu poate deosebi binele de rău și nu înțelege ce e periculos pentru el, tot la fel cred că, până la o anumită vârstă, trebuie să știm ce fac copiii noștri pe internet.

Iată mai jos o soluție de la Kaspersky Lab: Kaspersky Safe Kids, noua versiune pentru Kaspersky Total Security – multi-device. Datorită integrării soluției Kaspersky Safe Kids, în afară de a proteja informațiile confidențiale ale utilizatorilor, noul produs le va permite părinților să monitorizeze mai bine activitatea online a copiilor lor și locul unde se află la un moment dat. În plus, îi va ajuta să-i țină departe de site-uri cu un conținut nepotrivit vârstei lor și să stabilească timpul pe care copiii îl pot petrece pe dispozitive digitale.

41% din copii ar putea să comunice cu străini periculoși pe internet

Potrivit unui studiu Kaspersky Lab, peste jumătate (52%) dintre respondenți cred că amenințările cibernetice din mediul online pentru copiii lor sunt în creștere. Mai mult, 45% și-au exprimat îngrijorarea cauzată de accesul neîngrădit la conținut online inadecvat sau explicit, 41% – că cei mici ar putea să comunice cu străini periculoși, iar un procent egal (40%) – că fac publice prea multe informații personale în mediul online.

Nu, de fapt nici măcar nu este vorba de control. Este vorba de protecție și îndrumare.

cyber

Mai multe detalii în articolul original. Și pe final o recomandare de serial, slăbuț și nu prea, ca să înțelegeți mai bine amplaorea fenomenului și pericolele care sunt doar la un click distanță: CSI Cyber. Între noi fie vorba, fie și numai pentru James Van Der Beek și tot ați putea să vedeți măcar un episod.

Be ware!

Sursa foto: aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s