Părinți liniștiți, frați fericiți


Ați spune că e mai degrabă invers. Cred că funcționează în ambele sensuri, însă. Și mai concret, este vorba despre o carte, pe numele ei întreg: „Părinți liniștiți, frați fericiți: cum să creștem frați prieteni pe viață”, cea mai recentă carte a dr. Laura Markham, sub editura Multimedia Est Publishing. O carte „cu sfaturi practice despre cum să îți ajuți copiii să devină prietenii pe viață ai fraților lor. Un instrument de lucru pentru toți părinții care vor să își ajute copiii să treacă prin situații dificile respectând sentimentele tuturor celor implicați.”

Mâine, 27 octombrie, cu începere de la ora 18.30, va avea loc lansarea oficială a acestei cărți, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Dacă aș fi citit această descriere a cărții înainte de a citi cel puțin una dintre cărțile autoarei, nu m-ar fi convins, vă spun sincer. Pentru că nu e chiar tipul meu preferat de descriere, mi se pare că duce către ideea unei teorii/rețete perfecte despre cum să-mi cresc copiii și nu cred nicicum în așa ceva.

Dr. Laura Markham este, de asemenea, autoarea „Părinți liniștiți, copii fericiți: cum să înlocuim țipetele cu conectarea”, (una dintre cărțile pe care le-am citit), fondator al paginii AhaParenting.com și doctor în psihologie. Dr. Markham spune că bazele unor relații sănătoase se pun încă din copilărie și explică de ce părinții sunt responsabili și datorează copiilor lor acest lucru. Ea oferă în cartea sa „Părinți liniștiți, frați fericiți: cum să creștem frați prieteni pe viață“, multe situații și exemple concrete, verificate și bazate pe studii în domeniu.

Dintre vorbitori: Domnica Petrovai, psiholog clinician – Mind Education Health (http://www.mindeducation.ro/ ), Teodora Neagu (traducător), Bogdana Dobre (blogger http://www.bogdanadobre.ro), Miruna Jovin (coordonatorul colecției Cărțile Părinților) și Despina Bădescu (redactor șef TOTUL DESPRE MAME). Bogdana, abia aștept să te văd din nou în poziția de speaker! 🙂

Intrarea este gratuita, dar n-ar strica să vă înscrieți pe: contact@totuldespremame.ro.

Mai multe detalii despre eveniment pe pagina de Facebook.

Vă reamintescLaura Markham va susține la București o conferință de parenting pe aceeași temă, pe 14 și 15 noiembrie. Pentru mai multe detalții și pentru înscrieri puteți accesa acest link.

carte laura markham

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s