Copiii care vor să știe tot


Cri, cri, cri, toamnă gri, nu credeam c-o să mai vii… Și totuși, ai venit. Cu tot cu ploi, răcoare, școală, muci, numai lucruri de seamă :). Pe mine nu mă deranjează prea mult, sunt ușor bacoviană, e probabil cea mai faină perioadă pentru mine, după cea a Crăciunului, desigur.

Dar revenind la lucruri mai serioase, toamna este și cea aducătoare de… ulei de pește pentru huni. Sigur, nu-i chiar cea mai plăcută chestie pentru ei, dar beneficiile pe termen lung sunt nemăsurabile, în cel mai pozitiv mod cu putință. Iată încă un motiv în plus pentru care o să vă vorbesc azi despre campania celor de la Secom, care au dat startul unei acțiuni de conştientizare a beneficiilor administrării acizilor graşi Omega-3 (EPA şi DHA), la copii, pentru susţinerea dezvoltării neurocognitive, care se regăsesc, ați ghicit, în uleiul de pește.

Campania a pornit de la cel mai recent studiu Secom privin suplimentele pentru dezvoltarea cognitivă administrate copiilor. Studiul spune că: „doar 22% dintre părinţi administrează un supliment pentru dezvoltarea cognitivă a copilului lor. Investiţiile majore sunt direcționate către o alimentaţie sănătoasă (30%), educaţie non-formală (26% îşi înscriu copiii la cursuri, ateliere şi diverse workshop-uri) şi educație la şcoală/grădiniţă (22%). ” Mai mult, „72% dintre respondenţi atribuie părinţilor cel mai important rol pentru dezvoltarea neurocognitivă a copilului lor, majoritatea (81%) fiind de acord că intervenţiile în acest proces se realizează în primii 7 ani de viaţă ai copilului.” Studiul a fost realizat online, la începutul lunii septembrie 2015 şi a cuprins un eşantion naţional, format din 812 părinţi (54% femei şi 46% bărbaţi), cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani.

De ce ulei de pește?

Multiple studii arată că acizii graşi Omega-3 joacă un rol important în susținerea proceselor de dezvoltare neurocognitivă a copilului.

brain

“Creierul este format într-un procent de 60% din grăsimi. Acizii graşi Omega-3 au în compoziţie acid docosahexaenoic (DHA) şi acid eicosapentaenoic (EPA), ingrediente care se găsesc în structura creierului şi care susţin funcţionarea cerebrală şi funcţiile mentale, însă au o rată de sinteză redusă în organism. În procesul de creştere, atunci când sistemul nervos al copilului se dezvoltă şi achiziţionează informaţii, aportul de EPA şi DHA ajută la dezvoltarea neurocognitivă a copilului”, explică dr. Ionuţ Băcanu, Director Medical Secom®. Aciziigrași Omega-3 se regăsesc cu precădere în uleiul de pește.

Mai este bine de știut că uleiurile de pește sunt diferite și că nu orice ulei de pește este chiar bun. Iată mai jos căteva recomandări de care puteți ține cont când alegeți orice produs care conține acizi grași Omega-3 (deci nu doar ulei de pește și nu, nu e valabil doar pentru copii):

Recomandări privind alegerea produsului cu acizi graşi Omega-3

  • Optaţi pentru formule care să asigure copilului o doză mare de EPA, DHA şi vitamine. De exemplu, uleiul obişnuit de peşte are o concentraţie scăzută de EPA şi DHA şi pentru obţinerea uleiului se prelucrează tot peştele, spre deosebire de uleiul din ficat de cod, care are o concentraţie mare de EPA şi DHA, dar şi de vitamine (A, E şi D).
  • Verificaţi sursa de provenienţă a ingredientelor şi originea.
  • Alegeţi o formulă special creată pentru nevoile copilului sau ale voastre.
  • Orientaţi-vă către un produs cu gust plăcut. Acesta poate fi mai uşor de administrat copilului.

Profit de ocazie ca să vă spun și ce tip de ulei înghit hunii, cam de două ori pe an: ulei din ficat de cod de la Lysi.

„Pentru copiii dornici să cunoască, Secom® lansează în parteneriat cu Orăşelul Cunoaşterii, două instalaţii!

Din 24 septembrie, în Orăşelul Cunoaşterii, copiii se pot bucura de două noi instalaţii. Prima instalaţie le propune copiilor şi părinţilor să descopere anumite plante pe care le folosesc în bucătărie, să le cunoască originea şi să afle lucruri interesante despre întrebuinţarea lor, în timp ce a doua încearcă să-i responsabilizeze în relaţia cu mediul înconjurător, oferindu-le informaţii utile despre deşeurile care pot rămâne după un picnic şi timpul în care se pot degrada acestea.

Cu ocazia campaniei, Secom® lansează şi o pagină dedicată copiilor care vor să ştie tot, invitând părinţii să înscrie în concurs întrebările cu care copiii i-au pus în dificultate. Detalii aici.”

Advertisement

3 thoughts on “Copiii care vor să știe tot

  1. lui Dante ii plac capsulele cu ulei de peste, le rontaie pur si simplu intre dinti si spune ca sunt delicioase. nu i am dat regulat, dar de cate ori am avut le a avut la indemana s a seervit singur. multumesc ca mi ai reamintit de importanta uleiului de peste, voi reinoi stocul 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s