O nouă ediție BSF


Adică Bucharest Science Festival, cea de a treia, anul acesta. Primul festival al științelor din Romania a avut loc acum doi ani, iar ediția de anul acesta se va desfășura între 25 septembrie și 4 octombrie. Sper să reușeșc și eu să ajung cu hunii.

BSF va începe, desigur, cu oconferință de presă de deschidere, să-i spunem, pe 24 septembrie, la Muzeul Național Cotroceni, salonul Cerchez, începând cu ora 14.00. Interesante mi se par deocamdată următoarele evenimente: Salonul Național de Modelism Militar (vineri, 25 septembrie, 09.00-17.00, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand”, dar și Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa (vineri, 25 septembrie, 17.00-21.00, la Muzeul Antipa) sau Radiografia unei Lumi Dispărute (vineri, 25 septembrie, 10.00-18.00, la Muzeul National de Istorie a Romaniei – despre viața comunităților de acum 6000 de ani). Evenimente interesante au însă loc în toată țara (există Zilele Științei la Piatra-Neamț și la Timișoara, de exemplu). Mai multe detalii despre program (încă în curs de actualizare) aici.

O ocazie bună de a ieși din rutina de weekend, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Sursa foto: aici.

noaptea-cercetatorilor-lat_648x400

Advertisements

2 thoughts on “O nouă ediție BSF

  1. Eu n-am înțeles de ce la MNIR iar fac pe isteții, și bagă expozițiile cu plată… se dau mari că intră in festival, să mai prindă niște reclamă moka, dar n-ar da liber o săptămână, măcar pentru elevi!

    • Dacă nu mă înșel, e liber pentru elevi și preșcolari în perioada vacanțelor. Și mai au o zi pe lună, cred, cu liber pentru toată lumea, îmi spunea cineva zielele trecute.

      Oricum, MNIR-ul e mai vizitat decât alte muzee,probabil ăsta e motivul lipsei gratuităților. 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s