Teme pentru acasă


Temele pentru acasă sau „bau-bau”-ul oricărei mămici moderne. Pentru că sistemul e așa cum n-ar trebui să fie, pentru că sunt nocive, pentru că sunt aplicate prost, pentru că tratăm turme cu grămada, nu indivizi, pentru că tratăm ceea ce nu e de fapt bolnav, pe că le aducem cu noi din trecutul îndepărtat, pe când erau la fel de proaste, cu tot cu temerile aferente.

O temă deosebit de controversată, „Mitul temei pentru acasă”, o lansare de carte și o dezbatere care, judecând cel puțin după numele invitaților, se anunță a fi deosebit de interesante. Vineri, 18 septembrie, începând cu ora 18.30, o dezbatere-eveniment, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, sub umbrela unui nou eveniment din gama Serile Totul despre Mame.

Din sumar

La dezbatere vor participa: Oana Moraru, consultant educațional cu aproape două decenii de experiență în sistemul de învățământ, fondatoarea Școlii Helikon și unul dintre pionierii învățământului privat din România, Raluca Ion, jurnalist, Elena Irimia, traducător, Miruna Jovin, coordonatorul colecției ˝Cărțile părinților˝, Alexandra Anton, specialist expert în educație finlandeză, iar moderator va fi Despina Bădescu, redactor șef TOTUL DESPRE MAME.

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea cărții „Mitul temei pentru acasă”, de Alfie Kohn, despre care m-ați citit în nenumărarerânduri până acum. Pentru cinenu știe însă, Alfie Kohn este unul dintre cei mai cunoscuți și mai controversați autori ai zilelor noaste pe teme legate de creşterea copiilor și educație. Este autorul a 14 cărţi, dintre care „Parenting necondiţionat”, (publicată în limba română la Editura Multimedia Est Publishing în 2013), „Pedepsiți prin recompense” (publicată de Editura Multimedia Est Publishing în 2014), „The Schools our Children Deserve”, „No contest: the Case against Competition” și “Mitul copilului răsfățat” (publicată de Editura Herald în 2014).

Kohn a fost numit de revista Time „poate cel mai vehement critic din ţară la adresa ideilor fixe din educaţie legate de note şi teste standard”. Poate (și) de asta îl iubesc atât de mult. 🙂

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului. Intrarea este liberă. Confirmările se fac la contact@totuldespremame.ro

teme pentru acasă

One thought on “Teme pentru acasă

  1. Mi-as fi dorit si eu sa ajung, dar din pacate fix in vinerea aia nu pot. Sper sa reusesc sa-mi iau cartea dupa aia sa vad ce spune nenea Alfie Kohn si despre teme. Desi am mai discutat cu Ina despre asta, in timp ce o traducea, si cam stiu teza lui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s