Recomandare de vacanță: Comana


În sfârșit, după lupte seculare, am ajuns și noi la Comana, mai exact la Parc Aventura Comana. Nu știu exact de ce am amânat să mergem până acum, am primit numai recomandări bune. Mai jos câteva aspecte, ca să luați o decizie informată, în cazul în care veți dori să mergeți.

Organizatorice

Parcul este situat la aproximativ 35 de kilometri de la ieșirea din București, spre Giurgiu. Sunt două posibilități de a ajunge acolo:

– din București până la Adunații Copăceni, după care virați la stânga, la sensul giratoriu. Treceți prin două sătuce, urmați cu atenție indicatoarele că sunt destule și veți ajunge în aproximativ 30 de minute.

– din București până în Comuna Călugăreni, după care virați la stânga, la giratoriu. La fel, urmați indicatoarele și țineți cont că această a doua variant e mai scurtă, dar drumul este foarte prost.

Noi am optat pentru prima variantă și am făcut cam 45 de minute din apartamentul proprietate personală până în parc. 🙂

Nu se percepe taxă de intrare, iar parcul este deschis de luni până vineri între 09.00-17.00 şi sâmbăta şi duminica între 09.00-19.00.

Activități

IMG_20150718_131941

De toate și pe toate gusturile și puterile, fiecare activitate în parte însă se plătește separat:

– perete de escaladă (20 lei/30 de minute). Nu l-am încercat, l-am lăsat pe final și hunii nu mai aveau putere și pentru asta, și părea puțin peste puterile lor.

– trasee specifice de cățărat (50 lei/3 ore, adult sau copil). În costul ăsta intră și 3 treceri cu tiroliana peste lac. Hunii au avut 4 trasee de copii (din cele 6 existente pentru copii, în funcție de vârstă și dificultate) și abia au mai avut resurse pentru ultimul traseu. Așadar, cât se poate de decent costul. Trecerea cu tiroliana peste lac se poate face și separat, costul este de 10 lei/trecere. A fost o încântare pentru huni. 🙂

– tir cu arcul (10 lei/5 săgeți/ 30 de minute). Rămâne pe data viitoare. 🙂

– închiriere biciclete (50 lei/ziua de 8 ore sau 15 lei/oră).

– barca cu vâsle (35lei/oră). Cam multicel și numi s-a părut ceva ce nu putem face în București, de exemplu, așadar am spus pas.

– barca cu motor electric (45lei/30 min), nedisponibilă însă între 15 iunie și 1 octombrie.

– caiac cu 1, 2 sau 3 locuri (25lei, 30 lei și respective 35 lei/oră).

– zbor cu motoparapanta (250 lei/10min)

– pescuit (100lei/persoană/12 ore) – doar pentur grupuri organizate și oricum, destul de mare prețul.

– teren de tenis (50lei/oră sau 100lei/oră în nocturnă, habar n-am când e nocturna, având în vedere că parcul se închide la 19.00)

– plimbare cu trăsura (120lei/oră sau 50lei/oră și respectiv 80/ei/oră în funcție de distanța aleasă) – absolut inutil, te poți plimba liniștit și fără.

În ceea ce privește traseele specifice de cățărat, există un total de 6 trasee pentru copii, 3 trasee pentru adulti de dificultate progresiva (usor, mediu și dificil), o tiroliană peste lac și o cascadă de tiroliene. Pe aceasta din urmă n-am încercat-o.

IMG_20150718_150134

Dacă vi se face sete

Există un restaurant/tavernă, foarte nice, singurul din incinta parcului, Pivnița Marelui Paharnic. Mâncarea mi s-a părut ok, servirea la fel, prețurile însă au sărit ușor limita decenței, ceea ce nu e chiar în regulă fiind și singurul restaurant. Pentru cei mai mici, evident puteți aduce gustări sau băuturi de acasă.

Să mai știți că este foarte cald pe timp de vară, desi, evident, parcul este în mijlocul pădurii. Nu-i ca la munte :). Una peste alta, nouă ne-a plăcut, mai ales hunilor mari amatori de cățărat, și am promis că vom reveni. Pentru alte informații și contacte, sau în cazul în care doriți rezervări din timp, aveți toate datele pe website.

IMG_20150718_131818

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s