Puterea relațiilor


puterea relațiilor

Mă bucură perspectiva unui nou eveniment, de data asta cu focus pe părinți / cuplu, în beneficiul copilului. Sau și în beneficiul copilului. Am mai spus-o și-am s-o repet de câte ori e cazul:  dacă ești fericit ca persoană -> ești fericit în cuplu –> ai toate șansele să crești un copil fericit. E o legătură directă între toate astea și cine-și închipuie că cel mic nu vede sau nu înțelege lucruri de oameni mari, se înșeală amarnic.

Despre ce este vorba?

Despre doi oameni și faini și deștepți care pun de-o treabă frumoasă din nou. Ei sunt Otilia Mantelers expert în parenting, și Gaspar Gyorgy, psiholog clinician, și susțin în tandem prima conferință din România despre “Puterea relațiilor. Călătoria de la vină către vulnerabilitate și vindecare”! Evenimentul, la care sunt așteptați 400 de părinți și specialiști din toată țara, are loc pe 10 octombrie 2015, în București.

Conferința “Puterea relațiilor ” își propune să demonstreze că vindecarea de vină este posibilă prin traversarea procesului de vulnerabilitate. “Filosofia noastră este aceea de a porni de la propria persoană atunci când ne este greu și a descoperi rănile care s-au activat în noi înșine. Această perspectivă este valabilă și dacă apar probleme în relația de cuplu sau relația parentală. Este timpul să îndrăznim să fim vulnerabili să ne acceptăm limitările, durerea, traumele, momentele de imaturitate și să alegem să ne cultivăm lumea interioară prin tehnicile vindecării sufletești”, spune Gaspar Gyorgy, președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Preambul și statistici

  • O căsnicie nefericită poate crește riscul de îmbolnăvire cu 35%;
  • La nivel mondial, 4 din 15 adulți suferă de anxietate sau orice altă formă de depresie;
  • Persoanele căsătorite trăiesc cu 4 ani mai mult decât cele necăsătorite;
  • În medie, un cuplu așteaptă 6 ani până să ceară ajutor pentru problemele maritale;
  • Jumătate din totalul cuplurilor care divorțează, ajung la separare în primii șapte ani de relație.

infografic png png

Dacă toate acestea sunt mituri și cum le putem demonta, vom vedea în cadrul evenimentului. Conferința durează 4 ore si este structurată în două părți. Toate detaliile se găsesc pe http://paginadepsihologie.ro/ și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Otilia Mantelers și Gaspar Gyorgy sunt curatorii conferințelor internaționale susținute în România de specialiști renumiți la nivel mondial: Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt, dr. Daniel Siegel și Michael Thompson. Până acum, peste 2.500 de părinți români și peste 1.000 de experți au beneficiat, prin participări la conferințe și cursuri de parenting, de expertiza celor doi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s