Alo, Prematuritatea


Super echipa Asociației Unu și Unu face valuri pentru Alo, Prematuritatea

Asociația Unu și Unu participă și anul acesta la evenimentul de strângere de fonduri prin ȋnot, Swimathon. Astfel, ONG-ul a înscris în competiție proiectul Alo, Prematuritatea – Primul sprijin telefonic din România ȋn prematuritate.

Pentru cauza înscrisă de Asociație s-au alăturat voluntari inimoși și entuziaști, de la bloggeri precum Ana Maria Mitrus, Bogdana Dobre, la persoane publice precum Tily Niculae, Dana Rogoz, Kamara, la înotători profesioniști sau jucători de polo Silviu Alecu, Lucian Badescu, Drugan Ovidiu, Fulicea Iulia, Mureșan Anca, Negoescu Paul, Cobianu Drugan Corina, de la Set Sail NauticSchool.

Aceștia vor forma două echipe sub denumirile de Toți pentru Unu și Unu și Toate pânzele sus și vor face valuri până pe 4 iulie,  inclusiv, și fundraising pentru proiectul înscris de Asociație în competiție.

Alo, Prematuritatea este un serviciu cu acoperire naţională, oferit gratuit ce va asigura consiliere, suport şi prevenţie prin informare, iar părinții și viitorii părinți vor beneficia de experienţa medicilor din ariile: ginecologie, neonatologie, medicină de familie, psihologie, dar și de experiența unui părinte care a trecut prin această experiența a prematuritatii.

Alo, Prematuritatea este o contribuție la schimbarea sănătății publice atât pentru mama, copil, dar și pentru familie prin  ȋndrumarea corectă şi la timp a gravidei de la primele semne ȋngrijorătoare, poate salva vieți.

Costurile estimate pentru demararea acest proiect pilot se ridică la aproximtaiv 5ooo euro/ lună, sumă ce poate fi obținută parțial de echipele înscrise la Swimathon.

Peste 20.000 de nașteri premature. Nou-născutul prematur este expus riscurilor de a dezvolta probleme severe de: surditate, orbire, paralizie cerebrală, retard mintal etc. A da naștere unui copil este o adevărată bucurie dar a naște prematur este o adevărată traumă pentru copii și familiile acestora, ceea ce duce la creșterea abandonului noului născut în maternități, crește rata divorțurilor si a starilor de anxietate/ depresie post-partum.

Spitalizarea prelungită (uneori și luni de zile) pentru recuperarea bebelușului prematur impune accesul limitat al părinţilor la el (câteva minute/zi) ceea ce ȋngreunează şi mai tare starea lor de nelinişte şi teama privind situaţia ȋn care se află. Părinții nu beneficiază de consiliere psihologică, nu există un centru de monitorizare după externarea prematurilor și nici îndrumare specializată care să prevină dizabilitățile.

Comunicat de presă

Dacă vreți să îi susțineți, aveți aici mai multe detalii despre proiectul lor.

Afis-50x70-copy-3

Advertisements

One thought on “Alo, Prematuritatea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s