Dino Parc Râșnov


Aflu dintr-un comunicat de presă că, citez, „Cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei se deschide vineri, 12 iunie 2015, la Râșnov. Cu o suprafață totală de 1,4 hectare, parcul va găzdui 45 de dinozauri în mărime naturală, atestați științific. Dino Parc Râșnov este un proiect în valoare de 5 milioane de euro, finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013: Dezvoltare durabilă și promovarea turismului.”

Pe micuții ăștia, doi dintre ei, i-am văzut acum câteva săptămâni în Orășelul Copiilor din Tineretului. Hunii au ajuns până acolo încât și-au băgat capul literalmente în gura lor, bag seama că le-or fi plăcut micuții dinozauri. Dacă la asta mai adaug colecția de dinozauri din casa hunilor, filmul ăsta pe care l-au văzut de câteva ori, precum și faptul că Râșnov = munte = cetate = ieșire din București, pot doar să vă spun că știți unde vom fi sâmbătă. 🙂

relucalotaphotography-052

Despre Dino Parc Râșnov

Parcul cu dinozauri, finanțat cu fonduri europene, a fost susținut de către autoritățile locale din Râșnov și se estimează că va avea un impact important asupra turismului din zonă. Primăria orașului Râșnov a concesionat terenul pe care este amplasat parcul pe o perioadă de 49 de ani.

Dino Parc Râșnov este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov. Parcul este deschis vizitatorilor în fiecare zi, în intervalul 09.30 – 20.00. Prețul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult și de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu vârsta sub 3 ani, intrarea este gratuită. Căsuțe în arbori, un cinematograf, tiroliene și multe alte surprize completează traseul spectaculos care urmează evoluția istorică a dinozaurilor.

Investitorii se așteaptă la o cifră de afaceri de 500.000 de euro în primul an și la peste 100.000 de vizitatori. Fondurile necesare pentru dezvoltarea proiectului au provenit în proporție de 70% din finanțare europeană, în timp ce 30% reprezintă co-finanțare din fonduri proprii.

Informații suplimentare puteți găsi și pe pagina oficială de Facebook. Eu una abia aștept ieșirea asta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s