Maternitate vs. Carieră


„Întreruperea carierei ca urmare a maternității determină poziţia şi câştigurile unei femei în România.” Așa începe un comunicat de presă pe care l-am primit ieri. Mi s-a strâns stomacul la propriu, semn că trebuie să citesc mai departe, poate-poate o să găsesc niște date care să mă convingă de contrariu.

Citesc mai departe, așadar, și găsesc niște date ale INSSE, mai vechi ce-i drept, din 2011-2012, care spun că: „femeile din categoria de vârstă 25-44 de ani alocă de două ori și jumătate mai mult timp decât bărbații pentru familie şi gospodărie. Mai mult, femeile primesc un salariu mediu net cu 12% mai mic decât bărbații, la nivel național.” Hmm.

Merg și mai departe și găsesc legătura cu maternitatea, unde lucrurile sunt bune și nu prea: „În România se oferă unul dintre cele mai lungi concedii parentale din Uniunea Europeană. Totuşi, se întâmplă rar ca tații să profite de acest beneficiu, deoarece este avantajos să rămână angajat părintele cu salariul cel mai mare.” Mda.

Mai mult decât atât, „Din punct de vedere profesional, maternitatea poate dezavantaja femeile din cauza faptului că, în această perioadă, ele pierd oportunităţi de pregătire sau de promovare. Ca să evite un declin al carierei, femeile au de ales între întoarcerea în piaţa muncii şi timpul alocat pentru creşterea şi educarea copiilor. Astfel, printre principalii factori care determină decizia de a deveni sau nu mame se află teama de a pierde locul de muncă, coroborată cu exigențele crescute din partea angajatorilor.”

Și-mi amintesc cu stupoare de articolul ăsta, scris cu obidă acum 3 ani, și constat amar că absolut nimic nu s-a schimbat. Nu pot să nu mă bucur că eu sunt un caz norocos. Excepția. Dar un ochi râde pentru mine și altul plânge pentru cele mai puțin norocoase.

Nu am neapărat o problemă cu faptul că la noi, sau în lume, bărbatul câștigă mai mult decât consoarta sa. E un fapt deja destabilizat în nenumărate rânduri, nu mă mai îngrijorează, știu că se poate și altfel, chiar și în România. Ce mă deranjează cu adevărat este handicapul atribuit femeii de îndată ce devine mamă. Mentalitatea stricată profund, cu privire la femeia mamă, ruptă brusc de realitate și scoasă din contextul profesional aproape în totalitate, aproape pentru totdeauna, pentru simplu motiv că trebuie să ne reproducem și cineva trebuie să suporte consecințele. Femeila la cratiță, femeia în gospodărie să spele geamuri și să frece podele, femeia să crească copii pentru că oricum de altceva nu mai e în stare. În România, membră UE, anul de grație 2015, printre angajatori bipezi, masculi sau nu, cu universități, mastere, doctorate și MBA-uri străine la activ.

Asociaţia React a organizat ieri, la Bucureşti, un eveniment care a adus în discuție prejudecăţile care împiedică femeile, devenite mame, să participe la viaţa socială şi economică a comunităţii din care provin. Salut inițiativa celor de la React de a schimba stricăciunile astea. Poate mulți vor considera asta doar o furtună într-un pahar cu apă, dar o furtună aici, o furtună dincolo, și s-ar putea strânge de-un potop care să radă de pe fața pământului astfel de nedreptăți imature.

“Este foarte important ca femeile să își folosească toate capacitățile și cunoștințele și în afara treburilor casnice, pentru că împlinirea profesională este parte a identității lor. Prin Școala de Antreprenoriat pentru Femei cu Inițiative Responsabile (SAFIR), avem în vizor o multitudine de aspecte ce influențează participarea egală a femeilor și a bărbaților pe piața muncii. Prin tot ceea ce facem, promovăm accesul la educație continuă, concilierea vieții de familie cu viața profesională și sansele egale pe piața muncii atât pentru femei, cât și pentru bărbați” a declarat  Andreea Rotaru, expert comunicare în cadrul Asociației React.

Până la finalul lunii iunie 2015, în cadrul proiectului Şcoala de Antreprenoriat pentru Femei cu Iniţiative Responsabile (SAFIR) vor mai fi organizate opt seminarii cu reprezentanți ai societății civile, pe diverse teme care țin de egalitatea de șanse între femei și bărbați pe piața muncii. Proiectul oferă, totodată, cursuri de formare profesională și educație antreprenorială pentru un număr de 437 de femei din regiunile București-Ilfov, Centru și Sud Vest Oltenia .

Proiectul este implementat şi comunicat sub denumirea „Scoala de Antreprenoriat pentru Femei cu Iniţiative Responsabile (SAFIR)” şi este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în Oameni!

React_egalitate de sanse_21.04

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s