EI suntem NOI


Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) lansează marți, 21 aprilie, campania online “Ei suntem Noi”, care se va desfășura pe parcursul întregii luni, pentru a marca Ziua europeană a solidarității între generații (29 aprilie).”

Așa începe un comunicat de presă primit în cursul zilei de ieri, ca urmare a acordului meu de participare în cadrul campaniei „Ei suntem Noi”. Ideea este pe cât de simplă, pe atât de interesantă, nu neapărat nouă, nu neapărat de înțeles: solidaritatea față de ei, bătrânii de azi, bătrânii noștri. Am militat în nenumărate rânduri pentru acești oameni uitați de semenii tineri, cei mai mulți dintre voi știu despre proiectul de la Floare Roșie, pe care l-am pus pe picioare la îndemnul unei dimineți agitate. Așa că cei mai mulți dintre voi nu veți fi uimiți de implicarea mea și în acest proiect. Sigur, asta după ce vă va trece șocul schimbării pozei mele de profil a contului de Facebook. Care poză a generat și generează încă, o serie de reacții asupra cărora promit că voi reveni cât de curând. Reacții care spun multe.

Revenind însă la campania „Ei suntem Noi”, te-aș ruga să te implici. Mecanismul este cât se poate de simplu: trebuie să îmbătrânești câteva zile pe Facebook, în semn de solidaritate față de cei bătrâni. Poți face asta cu ajutorul câtorva aplicații (pentru mobil sau pentru PC). Câțiva dintre cei care au acceptat până acum să se implice: Adelina Păsat, Albertina Ionescu, Alexandra Blaș, Alexandru Bogdan, Andi Vasluianu, Andreea Anghel, Andreea Archip, Alexandra Bogdan, Andrei Cismaru, Claudiu Ciobanu, Cornel Ilie, Cristian China Birta, Cristian Florea, Cristina Niculescu, Cristina Soare, Dan Bordeianu, Dan Negru, Daniela Bojincă, Dorina Florea, George Ivașcu, Dragoș Asaftei, Gianina Corondan, Lăcrămioara Botezatu, Ligia Munteanu, Lucian Mândruță, Mădălina Rodocea, Mircea Radu, Petru Păcuraru, Marius Matache, Marius Piticariu, Mihaela Ivan, Mihai Constantin, Radu Tudor, Raluca Grigoriu, Raluca Moianu, Răzvan Popescu și Flick, Valentin Coman, Victor Bucur, Vlad Dulea, Vlad Ionescu, Zoltan Lorencz.

Visele bătrânilor

Campania „Ei suntem Noi” este parte dintr-un proiect mai mare, „Visele bătrânilor”, un proiect de solidaritate socială în care 30 de studenți de la facultăți cu profil socio-uman și economic aștern poveștile de viață a 10 vârstnici care au nevoie de sprijin și le îndeplinesc o dorință sau un vis cu ajutorul comunității de afaceri. Vârstnicii provin din două organizații neguvernamentale de servicii sociale, Centrul Comunitar Ghencea – Asociația Sfântul Arhidiacon Ștefan și Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual. Proiectul are un buget total de 27.500 lei și este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust For Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Mai multe pe pagina de Facebook Visele Bătrânilor.

În loc de concluzie

Am trăit mereu cu gândul ăsta în minte și-am încercat pe cât posibil să acționez conform lui: ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Sau poartă-te cu cei din jur așa cum ai vrea să se poarte ei cu tine. Acum, și peste ani, aș mai adăuga. Bătrânețea nu este frumoasă fizic, cu siguranță, dar poate fi frumoasă în multe alte feluri. Acestea fiind spuse, tot ce îmi doresc este să pot îmbătrâni frumos.

foto coperta FB_Visele batranilor

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s