Mici cercetători, mari descoperiri


Dacă încă n-ați găsit ce face cu elevii sau copiii voștri în „Săptămâna Altfel”, zic să vă grăbiți. O idee ar putea fi Laboratorul Bayer, aflat la a doua ediție, care-și propune să transforme, pentru câteva ore, elevii în mici cercetători. Desfăşurat în perioada 6 – 10 aprilie 2015, Laboratorul de ştiinţe Bayer propune cadrelor didactice o soluție educativă și distractivă pentru programul din Săptămâna Altfel: ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, în care elevii participă la diverse activități extracuriculare cu caracter nonformal.

Aflu din comunicat că pe parcursul întregii Săptămâni Altfel, elevii claselor I-IV pot participa la o oră de experimente practice și atractive din sfera biologiei și chimiei, descoperind inovații din sănătate și agricultură ce ne ajută să avem o viață mai bună. Aceștia vor avea ocazia să afle lucruri surprinzătoare despre materiale sau substanțe pe care le folosesc zi de zi de la o echipă de 6 foști olimpici naționali și internaționali la chimie și biologie. În prezent, 5 dintre aceștia sunt studenți în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din București, iar unul studiază știintele naturale în cadrul Universității Cambridge, Marea Britanie.

În cadrul experimentelor dedicate sănătății, copiii vor lucra împreună cu cei 6 studenți pentru a descoperi vitamina C în diferite sucuri de fructe, vor afla din ce sunt formate oasele și de ce este important calciul în menținerea sănătății acestora, precum și avantajele consumării vitaminelor în forma efervescentă. Si cum organismele vii includ și plantele, o parte a experimentelor practice se referă la descifrarea compoziției legumelor, măsurarea pH-ul din sol și diferențierea plantelor în funcție de grup.

Mie, drept să vă spun, mi se pare foarte interesant și-am vrut să îi dau o șansă, am vrut să merg cu hunii. Doar că, ce să vezi, ei au preferat să fie alături de colegi, în activitățile deja programate cu școala. Găsisem un slot în care să poată merge întreaga clasă, dar după-amiaza, când mulți dintre ei sunt antamați în diverse… opționale, să spunem. Deci, nu. Dar poate voi dați o șansă proiectului, vă recomand.

Invitatie Laboratorul de Stiinte BAYER

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s