Stop bullying!


„The common mistake that bullies make is assuming that because someone is nice that he or she is weak. Those traits have nothing to do with each other. In fact, it takes considerable strength and character to be a good person.” (Mary Elizabeth Williams)  

Cartoon Network a lansat campania națională anti-bullying, în parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului. Lansarea oficială a avut loc pe 28 martie, fiind marcată și printr-un eveniment dedicat mamelor bloggerițe, la care am participat și eu. Sub sloganul ”Fii prietenos, nu răutăcios!”, campania are ca obiectiv sensibilizarea și încurajarea copiilor de a lua măsuri împotriva hărțuirii și agresiunii de orice fel. Prin intermediul animațiilor, Cartoon Network îi încurajează pe copii să vorbească despre experiențele lor, să îi sprijine pe cei hărțuiți și să fie prietenoși cu toți ceilalți.

Am mai scris aici de bullying, subiectul mi se pare extrem, dar extrem de dureros și întotdeauna de actualitate. Susțin campania celor de la Cartoon Network și-mi pare că fac o treabă bună în acest sens. Chiar dacă, din fericire pentru noi, nu suntem în punctul ăla, nu neglijez subiectul încă de pe acum și până se vor însura hunii, probabil.

Dincolo de faptul că hunii s-au distrat pe cinste și că a fost primul eveniment de la care n-au mai vrut să plece (ori îs eu prea stresată, ori ei au crescut fără să-mi dau seama), evenimentul a adus cu el o serie de informații folositoare. Cartoon Network colaborează cu Asociația „Telefonul Copilului” în această campanie, unul dintre cele mai importante ONG-uri din România, care abordează problemele copiilor. Scopul acestei asocieri este de a informa despre bullying şi pentru a oferi consiliere şi ajutor celor care au nevoie.  Între 2011 – 2013, Asociația „Telefonul Copilului” a înregistrat peste 2.900 de apeluri de la copii care au dorit să vorbească despre bullying, 57% dintre aceştia fiind băieţi cu vârste între 12 – 17 ani.

”Cartoon Network reprezintă locul unde copiii pot fi ei înșiși, încurajându-i să aibă încredere în ei.”, a spus Hannes Heyelmann, Senior Vicepreședinte și Managing Director Turner Broadcasting pentru Europa Centrală și de Est. ”Știm că fenomenul bullying este o problemă care afectează o mare parte dintre telespectatorii noștri. Împreună cu parteneri ca Asociația Telefonul Copilului și Alex Velea, ne dorim să îi motivăm să acționeze împotriva acestui fenomen și să nu le fie frică să spună tare ce li se întâmplă. Noi tratăm această problemă delicată într-o manieră în care copiii o pot înțelege și îi îndrumăm către specialiștii care îi pot ajuta.” a adăugat Heyelmann.

Cartoon Network desfăşoară campania anti-bullying “CN CLUBUL PRIETENIEI” şi în alte ţări din EMEA pe parcursul acestui an. Copiii pot afla detalii despre fenomenul bullying și hărțuire pe website-ul http://www.CartoonNetwork.ro/clubulprieteniei. Tot aici, ei pot viziona videoclipuri animate și mesajul lui Alex Velea.

fii prietenos

One thought on “Stop bullying!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s