Bullying, anyone?


De fapt postul ăsta nu e despre bullying, nu sunt încă în măsură să scriu la modul concret despre asta. Se vrea doar un semnal de alarmă. Că vi se poate întâmpla și vouă, la fel de bine cum i se poate întâmpla oricui.

Desigur că mă refer la copiii din școli/grădinițe, totul începe mai nou de foarte devreme. Desigur că postul ăsta a pornit de la huni, de fapt de la un soi de întâmplare care nici măcar nu cred că poate fi catalogată că intrând în categoria bullying, și anume: Robi s-a împiedicat la școală și s-a lățit prin toată clasa, moment în care toți, mai puțin frățică-su, au izbucnit în râs. De fapt, am aflat ulterior că nu erau chiar toți, c-au fost vreo 3 fete care n-au râs :). Evident, dacă a ajuns să-mi spună și mie despre asta, a fost destul de afectat. Nici nu mai știu sigur ce explicație i-am dat de atâta inimă strănsă, ce-i drept am încercat să nu dau prea mare amploare subiectului. L-am abordat suficient de mult (zic eu) încât copilul să înțeleagă că-mi pasă de această problemă serioasă și implicit de el, dar nu atât de mult încât să-mi vadă îngrijorarea sau să rămâna fixat pe asta.

Habar n-am cum o să reacționez când chiar o să li se întâmple. Pentru că sunt sigură, într-o formă sau alta, se va întâmpla. Aș putea să sper că hunii vor face front comun și vor bate pe cineva. Lucru care, de altfel, e foarte posibil oricum. Sper de fapt că vor ști cum să-mi spună și că vor alege să-mi spună.

Some facts about bullying, de acolo de unde vin toate și unde fenomenul are amploare. Și de la prietenul wiki, desigur.

Foto de aici.

bully_girls_high_res

Advertisements

2 thoughts on “Bullying, anyone?

  1. Copiii trebuie ajutati sa inteleaga ca uneori ceilalti rad de intamplare si nu de ei, ca in situatia aceea ar putea sa rada si ei. In ceea ce priveste bullying, ajuta intotdeauna sa aiba multi prieteni( carora le plac cei care rad cu ei, nu cei suparaciosi).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s