FOMO


Adică despre despre teama de respingere și lipsa de afecțiune azi. Îmi place să-i spun FOMO, deși nu-i fix asta. (în limbaj publicitar, FOMO vine de la Fear Of Missing Out sau Fear Of being Missed Out). Spunea cineva odată că dacă nu poți vorbi despre lucrurile care te apasă, este bine să le scrii. Probabil că așa s-au născut scriitori renumiți. Oricum ar fi, sunt tare de acord cu afirmația asta. E ca un soi de conștientizare a problemei, hence primul pas spre a o rezolva. E așa ciudat să-ți vezi fricile puse pe hârtie, în fața ochilor, negru pe alb, e ca un duș rece, necesar.

Să zicem deci că vorbim despre teama de respingere și despre lipsa de afecțiune. Îmi permit să vorbesc despre asta, căci știu foarte bine ce înseamnă. Se spune că-s două dintre cele mai puternice frici cu care se luptă ființa umană. Și nu cred că-i om care să nu le fi resimțit vreodată. Probabil unii într-o măsură mai mare decât alții, dar cu siguranță fiecare a trecut prin teama asta cel puțin o dată. N-o să vă dau sfaturi despre cum să vă depășiți fricile, astea două sau altele. Nu-s chiar cea mai în măsură. O să vă zic doar că ele sunt cât se poate de normale.

Frica este instinctuală. Ea există oricum. Ceea ce ne diferențiază însă de animale este ce facem cu ea. Depinde de noi cum sau dacă o gestionăm sau dacă o lăsăm să ne încalece. Cred că mulți au încercat să ascundă asta, ca pe o vulnerabilitate. Și mai cred că e greșit așa, nu e asta soluția. Gunoiul de sub preș tot gunoi rămâne, so deal with it și poate scapi.

My two cents for the day.

Sursa foto.

fear

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s