Fii bine cu tine!


Am spus-o în nenumărate rânduri și-o s-o repet de câte ori e nevoie: un copil fericit înseamnă părinți fericiți. O mamă împlinită și care se iubește și se respectă, și nu în ultimul rând, un tată implicat, care la rândul lui se iubește și se respectă, alături de și împreună cu familia lui. Un copil e fericit într-o familie în care relația de cuplu funcționează.

Știm cu toții, părinții cel puțin, că un copil îți va schimba total viața de dinainte. Viața de familie, viața de cuplu, viața socială, absolut tot. Faptul că un copil vine ca să sudeze o relație e un mit și de cele mai multe ori se întâmplă contrariul, dacă fundamentul relației nu e unul solid, bazat pe încredere reciprocă și comunicare. Iată de ce e cu atât mai important (1) să înțelegem și să confruntăm schimbările care vin o dată cu apariția pe lume a celui mic, și (2) să le rezolvăm, spre binele tuturor celor implicați. Cam despre asta va fi vorba în cadrul conferinței de duminică, 7 decembrie: Fii Bine cu Tine și Copilul Tău va Fi Bine cu El!

Conferința este organizată de Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (I.S.T.T.) și va avea loc la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. Evenimentul, aflat deja la cea de-a II-a ediție, are anul acesta tema Fii Bine cu Tine și Copilul Tău va Fi Bine cu El!. „Sunt invitați să participe părinți și cei care se pregătesc să devină părinți preocupați de prevenirea experiențelor traumatice, de creșterea capacităților de a se descurca cu situațiile provocatoare și de dorința de a aduce un plus de calitate vieții lor de familie.”

Din program

„Întâlnirea va fi deschisă de Diana Vasile, președinta Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei, cu prelegerea – surpriză  Când o căciuliță face diferența și va fi continuată de Andra Costin (Buzilă), care va aborda tema nuanțelor apărute în relația mamă-fiică atunci când fiica devine mamă – Ca tine am fost, ca mine vei fi.  Alături de Monica Lespezeanu și Fantomele din sertare vom afla cum să ne raportăm corect la fricile și anxietățile copiilor. Și, pentru că Sunt tătic, îmi pasă, mă implic, Bogdan Cezar Ion va întregi întâlnirea  celor prezenți cu un subiect tot mai discutat în ultima vreme – implicarea taților în viața de familie.

În încheiere, Anamaria Drăguță va sustine un atelier special, dedicat părinților ai căror copii s-au născut prematur: Nașterea prematură – o călătorie neașteptată.”

Organizatorice

Rețineți, așadar, 7 decembrie, ora 10.00, la sediul Facultății de Psihologie și Științele Educației din Șoseaua Panduri nr 90. Mai multe detalii despre conferință / înscriere puteți afla de aici. Înscrierile se pot face la adresa conferinta@psihotrauma.ro. Pentru mai multe informații puteți apela numărul de telefon 0735 226 936 (Psiholog Roxana Agafiței). Tariful de participare este de 150 de lei.

Fii Bine cu Tine 2014

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s