Child friendly?


Am fost acum vreo două săptămâni la o lansare de carte pentru părinți. Se dorea a fi un eveniment „child friendly”, și așa a și fost, nu zic nu. Un eveniment sau o locație „child friendly”, pentru necunoscători, este acel eveniment, acea locație unde poți veni cu copilul cam ca și când te-ai caza cu cățelul, pisica, papagalul sau peștii, la un hotel de 5 stele. Nimic rău în ambele variante, dimpotrivă. În cazul evenimentelor de acest tip, mă bucur că astfel și mai mulți părinți pot participa și că împacă într-un fel și capra și varza.

DAR. Cred că părintele pierde din vedere scopul și că, de fapt, nu împacă nici capra, nici varza. Nu-mi imaginez cum poți fi atent la conținut când ești 100% cu ochii pe copil, și vei fi, oricât de bine organizat ar fi totul. E ca și când ai primi doar jumătate de informație, so to say. Și eu nu sunt omul jumătăților de măsură.

Mai mult decât atât, când copilul tău îi deranjează pe cei din jur (care copil, n-are nici o vină că a fost târât acolo de părintele responsabil și dornic să învețe, n-are nicio vină că se plictisește, că îi e foame sau sete sau că pur și simplu nu se simte în largul lui printre 1001 străni), atunci devine o reală problemă. De organizare, a celor ce și-au asumat asta, și de bun simț, a ta, ca părinte egoist care n-ai putut să stai de o parte nici de data asta. Să ne înțelegem, vorbim de părinți cu copii mici, sub 6 ani, de la o vârstă se pare că poți gestiona altfel lucrurile. Sigur că sunt și excepții. Dar dacă știi că ai un copil care nu suportă aglomerația și care se va plictisi, nu mai bine îl duci la un loc de joacă sau încerci să petreci ceva timp de calitate, doar tu cu el? Îți va mulțumi mult mai mult decât pentru faptul că ai încercat să înveți cum să devii un părinte mai bun.

Urăsc evenimentele „child friendly”. N-am fost niciodată cu hunii la evenimente care nu le erau destinate lor. Din respect pentru mine și din respect pentru cei din jur.

Sursa foto aici.

rikako-06

Advertisements

2 thoughts on “Child friendly?

  1. Personal ma scot din sarite cand vin cu copiii la evenimente platite… pe banii mei chiar nu sunt dispusa sa aud cu rade sau plange copilul altuia. Imi pare rau ca n-are cu cine sa-l lase… si ca pierde… dar locul lor nu e acolo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s