Pe scurt, despre inca o conferinta aparte


“Creierul este un organ social, construit să existe în relaţie cu alte creiere umane. Este echipat să primească semnale din mediul social, semnale care influenţează lumea interioară a persoanei. Cu alte cuvinte, ce se întâmplă ÎNTRE creiere are un impact mare asupra a ceea ce se întâmplă  ÎNĂUNTRUL  fiecarui creier individual. Astfel , neuroştiinţa explică de ce oamenii sunt făcuţi să fie conectaţi cu alţi oameni.” 

“Mit: Adolescenţa este pur şi simplu o perioadă de imaturitate, iar adolescenţii trebuie să crească şi să devină responsabili.
Realitatea: Dimpotrivă, adolescenţii nu trebuie să supravieţuiască acestei perioade a vieţii lor; ei pot înflori datorită adolescenţei. ‘Ocupaţiile’ principale ale adolescenţilor – testarea graniţelor, pasiunea de a explora tot ce este nou şi minunat – duc la dezvoltarea trăsăturilor de caracter care le permit adolescenţilor să trăiască vieţi minunate, pline de aventură şi de sens.”

“Ca părinte este important să dai sens vieţii tale, deoarece te va ajuta să ai relaţii flexibile şi să fii în empatie emoţională cu copiii tăi. Integrând istoria ta personală, vei putea să oferi tipul de experienţe care ajută copiii să dea sens propriilor vieţi.”

Citatele de mai sus ii apartin in exclusivitate lui Dan Siegel. Nu le-am ales tocmai intamplator, ci fiindca ele reprezinta esenta a ceea ce se va discuta sambata, 27 septembrie, la conferinta pe care o va sustine Dr. Dan Siegel in Bucuresti:

  1. Modul in care anatomia creierului este influentata de relatia de atasament dintre parinte – copil si invers.
  2. Viata emotionala a adolescentilor si destramarea miturilor despre comportamentul acestora.
  3. Nevoia de vindecare emotionala a parintilor – adica ceea ce v-am mai spus nu o data, despre cum trecutul nostru ne influnteaza prezentul si viitorul. Si in egala masura, il influenteaza pe cel al copiilor nostri. Atat de mult cred in asta si atat de bine rezonez cu asta, incat cred ca asta e motivul principal pentru care merg la acest eveniment.

dr siegel

Inca un detaliu de ordin administrativ, dar foarte important referitor la acest eveniment, este ca va avea loc la Hotel Caro din Bucuresti, incepand cu ora 10.00. Locatia initiala era alta.

Mai multe detalii gasiti aici.

Ne vedem la eveniment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s