“He sure has a nice dick!”


Va las cu o lectura de weekend poate nu tocmai placuta, despre care sper sa nu va stea in gat, chiar daca aveam alt post pregatit pentru astazi. Dar dau pe afara.

Titlul acestui post nu e chiar unul ales la intamplare. Este un comentariu pe care l-am primit mai demult, tare demult, la un post de pe acest blog care avea atasat poze cu copii. Cu copiii mei. Imbracati. N-am aflat nici pana in ziua de azi cum a fost facut public acel comaentariu, ele fiind supuse moderarii, si nici cum nu a ajuns direct in spam. Doar m-am speriat.

News flash: internetul nu e sigur!

Tot news flash mai e asta pentru unii, care pur si simplu se incapataneaza sa se minta singuri in balonul lor roz si frumos. Pe cei inconstienti si care, mai devreme sau mai tarziu, se corecteaza, nu-i pot acuza prea tare. Pe cei care o fac cu buna stiinta, for fun, si care sar opariti cand li se atrage atentia, ii pot acuza, si o fac, si mai spun ca-si merita soarta si reactiile de dupa. Ei, dar revolta abia acum apare, cand la mijloc sunt implicati copii. Copii mici, care nu au cu siguranta niciun cuvant de spus despre ce cacat posteaza parintii lor pe internet. Copii care la 2-3 ani au deja un cont de Facebook pe numele lor, asa, sa fie gata si plin de ‘amintiri’, pentru cand vor decide ei sa-l foloseasca. Pentru ca, nu-i asa, sigur vor vrea sa-l foloseasca. Sigur vor vrea sa impartaseasca cu toti prietenii lor cum faceau caca la olita cand erau mici, cum a fost la prima iritatie de scutec, la primul dinte de lapte furat de Zana Maseluta si asa mai departe. STOP! Opriti-va fratilor, once and for all. Sau macar informati-va inainte. Si nu-i mai implicati pe copii in asta!!

internet-mare

Sigur.info

Un proiect ce a luat fiinta in 2008, si despre care nu stie inca multa lume, din pacate. Mi se pare util si va las cateva detalii mai jos:

  • proiectul este realizat de Salvati Copiii Romania (Coordonator National), in parteneriat cu FOCUS – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, si Positive Media
  • platforma Safer Internet Plus gazduieste acest proiect -> aka promovarea utilizarii, in conditii de mai mare siguranta a Internetului si a noilor tehnologii on-line

Scopul proiectului este:

  • Cresterea gradului de constientizare privind pericolele si beneficiile mediului online.
  • Gestionarea unei linii de consiliere si a unei linii de raportare ca punte civile de contact, disponibile gratuit grupurilor tinta.
  • Punerea la dispozitia publicului larg a informatiilor, resurselor si uneltelor necesare pentru crearea unui mediu mai sigur şi mai responsabil pe Internet.
  • Armonizarea legislatiei romanesti si a procedurilor de lucru cu tendintele europene in domeniu, prin colaborare cu organismele de stat, private si non guvernamentale.

E frumoasa initiativa, ar trebui popularizata mai des. Gasiti pe website-ul oficial mai multe detalii.

In incheiere va las in compania unor statistici (le gasiti in Ghidul utilizarii in siguranta a internetului, al celor de la Salvati Copiii, pe www.sigur.info), dar si in compania unui filmulet, pe care l-am vizionat la Social Media for Parents Editia 2014. Trageti voi singuri concluziile.

“Conform cercetării realizate de Organizația Salvaţi Copiii în 2012, marea majoritate  a copiilor din România accesează internetul zilnic sau aproape zilnic (86% dintre aceştia).

Aproximativ 90% dintre copii afirmă că folosesc cel puţin o reţea de socializare, majoritatea dintre ei (87%) fiind utilizatori Facebook. Doi din trei copii au văzut sau primit mesaje cu conţinut sexual, de orice fel, pe Internet.”

Sursa foto: aici

Advertisements

2 thoughts on ““He sure has a nice dick!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s