La rece, despre Social Media for Parents, editia a doua


La rece, caci ma chinui de cateva zile sa pun cap la cap informatiile pentru acest articol si as fi vrut sa fie cald, dar nu mi-a iesit. La fel cum nu mi-au iesit nici restul articolelor din drafts…

Mno, bun, incep cu una dintre rezolutiile mele pe acest an: mi-am propus sa fiu mai putin carcotasa si sa vad partea plina a paharului. Acestea fiind spuse, Social Media for Parents nu a fost un eveniment perfect :). Desigur, asa ceva nici nu exista. Dar mie mi-a placut. Nu stiu cum a fost la prima editie, nu stiu cum a fost la SM for bloggers, nu am foarte multi termeni de comparatie cu alte evenimente marca Evensys, dar mi-a placut si-mi pot argumenta afirmatia din mai multe perspective:

–          Aceea a unui organizator de evenimente de 8 ani

–          Aceea a unui blogger de 6 ani

–          Aceea a unui parinte care a mers des la evenimente de parenting (o sa vedeti mai jos si de ce aceasta mentiune)

–          Aceea a unui om de agentie, pretty much involved in agentie :), client service si bloggers fields.

Sa le luam pe rand.

Organizare

Din punct de vedere organizare, a mers atat cat de bine se poate pentru un eveniment. Nu pentru unul fara bani, nu pentru unul organizat din scurt, ci pentru un eveniment punct. Unde, ca-n viata si ca-n tenis, se intampla neprevazute. Asadar trec cu vederea aspectele mai putin placute, intrucat din punctul meu de vedere intra lejer la categoria neprezavute si nici n-au deranjat atat de tare. Apreciez doar munca din spate si efortul depus, multumesc pentru aerul conditionat si pentru ca s-au tinut de program si pentru ca nu ne-au gazduit intr-un cort de la marginea Bucurestiului. Cum s-a intamplat la alte evenimente, platite bine. Nu facute de Evensys, though.

Speakeri

Inteleg alegerea lor, daca ma uit la target. Nu, nu a fost o conferinta de parenting, prima parte a evenimentului, desigur. Unghiul din care au fost expuse toate informatiile a dus binisor spre online/blogging. Felicitari inca o data Gaspar pentru prezentare, in special pentru livrare!

Ah, da, sa nu uit, nu toti speakerii au livrat la nivelul asteptarilor mele. Dar e bine, suntem diferiti, nu? Si nu stiu cum, dar nu e vina organizatorilor. Sau ma rog, stiu cum :).

Chestii tehnice sau cu ce se mananca blogging-ul

Pare-se ca cei mai multi (desigur, din feedback-ul care a ajuns pana acum la mine post-eveniment) se asteptau sa primeasca reteta succesului (său) in blogging sau un soi de training. Sau ma rog, mai multe info despre cum sa faci, cand sa faci si de ce sa faci. Well, aici am mai multe lucruri de spus:

–          Nu exista reteta succesului;

–          Oamenii care se aflau pe lista de invitati, cei mai multi, au deja un blog de niste ani buni si, se presupune ca, stiu the basics;

–          Nu primesti astfel de informatii pe gratis, ba mai mult, va spun sigur ca nu veti primi reteta succesului nici pe bani. Pentru ca nu e normal, oameni buni, pentru ca meseria se fura si relatiile se cultiva. Relatii de pe urma carora cresti, beneficiezi si inveti, daca doresti. Si poate chiar obtii si ceva bani;

–          Au fost info tehnice de “how to”, really, o sa public prezentarile cand le voi primi, ca sa vada ochii tuturor ca au fost. Dar n-au fost literalmente comunicate astfel, nu ne-a cerut nimeni sa scriem dupa dictare si, serios, cati ar fi comentat si cum, daca ar fi stat asa lucrurile?

–          The basics le gasiti relativ usor, for free, pe internet, in limba romana, cu diactritice cu tot, de la niste oameni cu greutate in domeniu: Victor Kapra, Cristian China Birta, Cristian Manafu (da, dezaprob reactia lui post-eveniment la comentariile negative, dar diplomatia sau lipsa ei nu are nicio treaba cu meseria in sine), Simona Tache, Tomata cu Scufita, Denisuca, Ruxandra Predescu, Alexandru Negrea, Alexandru Tunaru, Arhi, Bobby Voicu, Zoso, Dan Dragomir, Andressa, Ariel, Dojo si sa ma ierte ceilalti, ca mai sunt, dar nu-mi vin in minte acum. Oamenii astia, lipsiti de diplomatie si mistocari, cum ii crede lumea, pe bune sau nu, sunt oameni de la care poti invata meserie si care au impartasit si impartasesc buna parte din cunostintele lor for free, from time to time. Trebuie doar sa ii cititi. Si care vin de buna voie si nesiliti de nimeni la bere, for free, si tot for free va pot ajuta, daca le-o cereti frumos;

–          Ca sa supra-argumentez cele de mai sus, va dau cel mai recent exemplu de “how to” in So Me, articolul din 10 iulie (observati, va rog, si de cate ori a postat pe blog in 10 iulie) al lui Zoso (inainte de link, inca o paranteza: Zoso e hulit, injurat si blestemat o data la 2 secunde de multi, urat in mod particular de unele agentii, incomod in cea mai mare parte a timpului si cerut si curtat de cei mai multi clienti): http://www.zoso.ro/social-media-trafic-pagina-like/

Dar ce mi-a placut mie cel mai mult

…a fost partea de networking, pentru care am si venit la eveniment. Si care, imi permit sa-l citez pe Manafu: “atunci cand subiectele par epuizate intr-un domeniu, networking-ul poate cantari cel mai mult in succesul unui eveniment.” Pentru mine chiar asa a fost, desi pe alocuri am primit si informatii noi, iata deci, cat traieste omul invata.

so me 1

Nu vreau sa comentez mai mult, a curs si va mai curge ceva cerneala virtuala pe marginea acestui subiect, este inca o batalie virtuala, o pauza bine meritata de la discutiile mamelor perfecte vs. cele imperfecte, ale celor care alapteaza vs. cele care-si biberoneaza copiii and so on. O gura de aer proaspat, ce sa zic!

Poze de la eveniment aici.

PS: din punct de vedere marketing si promovare, respect! Cu bad publicity included pe alocuri, ca tot publicity e si aia, evenimentul a avut cea mai buna acoperire in media online, neplatita, din ultima vreme.

 

8 thoughts on “La rece, despre Social Media for Parents, editia a doua

  1. Pingback: Baby Manager

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s