Fire de dragoste


Stiti cat de mic e un bebelus nascut prematur? Si cat de multi sunt copiii care vin pe lume inainte de termen? Si de cat ajutor este nevoie (inclusiv financiar) pentru a-i pune pe picioare si a-i aduce, pe cat posibil, in rand cu ceilalti?

Conform statisticilor privind nasterile premature, 79% dintre bebelusi sunt nascuti intre 32 si 36 de saptamani, 10% intre 28-31 de saptamani, iar 11% vin pe lume la doar 28 de saptamani. Bebelusii nascuti prematur petrec foarte multe ore la terapie intensiva, in incubator, si adesea au nevoie de botosei si caciulite adaptate dimensinilor lor reduse care sa-i protejeze si sa-i ajute sa-si regleze mai usor temperatura corpului. Adesea nu se gasesc in comert hainute pe masura celor mai mici dintre cei mici.

I-am nascut pe huni la 34 de saptamani, cantarind Edi 2600 gr si Robi 2640 gr. Mari pentru 34 de saptamani si cu toate astea, extrem de mici. Cam cat un antebrat de om normal. Nu pot decat sa-mi imaginez cum arata un bebelus nascut la 28 de saptamani…

fire de dragoste

 

 

 

 

 

 

 

Asociatia Unu si Unu si Micolino in parteneriat cu Totul despre Mame au puz bazele inca unui proect frumos si deosebit, destinat prematurilor: Fire de Dragoste. Practic: “ne-am gandit sa invitam toate doamnele stiute si nestiute sa creeze caciulite si botosei pentru acesti copilasi. Fa o sezatoare cu prietenele, vecinele, colegele de la job si petrecand impreuna timp de calitate puteti sa tricotati/impletiti impreuna pentru copiii prematuri! Da vestea mai departe!”

Cat de mari trebuie sa fie seturile?

Exista doua masuri. Masura 1: caciulitele pot fi de 7 cm inaltime si 9 cm latime, rezultand o circumferinta de 20 cm. Sosetutele din acest set pot fi de 5,5 cm talpa si la fel și inaltimea. Masura 2: caciulita de 9 cm inaltime si respectiv 13,5 cum latime, circumferinta este 28 cm, iar sosetutele trebuie sa fie inalte de 6 cm si sa aiba talpa de 6,5 cm.

Campania se deruleaza in perioada 1 iunie-31 august. Seturile crosetate vor ajunge la sectii de terapie de la neonatologie dupa 1 septembrie, cel mai probabil in perioada 1-15 septembrie.

Coletele se vor trimite pana pe 29 august, data postei, pe adresa Str. G. Puccini nr. 8A, Cladirea Pucini Offices, etajul 4, sector 2, Bucuresti. Acestea se vor trimite prin Posta Romana si costurile sunt de aproximativ 6-8 lei.

Mai multe puteti afla de pe site-ul Asociatiei Unu si Unu si de pe pagina de Facebook a Micolino.

Da vestea mai departe, doneaza sau participa activ, creand chiar tu aceste seturi pentru cei mai mici, care au atata nevoie de ele!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s