Avem fiecare o poveste


Intre 2 si 9 iunie gradinitele publice si private din Bucuresti si zonele limitrofe se pot inscrie in Programul Prodiversitate si Proincluziune pentru gradinite. Proiectul, frumos si pe care vi-l recomand cu drag, este sustinut de CPE, Centrul Parteneriat pentru Egalitate. Pentru ca sunt sigura ca Avem fiecare o poveste, va invit sa va inscrieti cat mai curand. Mai multe detalii precum si formularul de inscriere aici.

Proiectul isi propune in perioada iunie-iulie 2014, formarea a 100 de educatoare/educatori pe temele gen, minoritate, dizabilitate. Formarile vor avea loc in Bucuresti, pe o durata de trei zile, locul de desfasurare fiind anuntat ulterior. Cele 100 de persoane vor fi impartite in grupuri de cate 20. Se va lucra pe baza unor metode interactive si participative, folosind exercitii, studii de caz si activitati care vor putea fi ulterior utilizate si in activitatea educatoarelor si educatorilor la clasa. Fiecare participant/a la formare va primi gratuit manualul ”Drepturile mele si ale tale sunt egale. Cum sa incurajam prietenia, diversitatea si respectul inca de la gradinita”, un instrument dezvoltat special pentru lucrul in educatia prescolara, care va include informatii, studii, bune practici si tehnici de lucru in ceea ce priveste integrarea aspectelor de gen, a celor privind minoritatea si dizabilitatea in lucrul cu copiii de gradinita.

De asemenea, in perioada septembrie 2014 – martie 2015 aceiasi 100 de educatoare si educatori vor fi formati in aplicarea in lucrul cu copiii a 3 metode practice prodiversitate:  Persona Dolls, Povesti de viata si Jocul cu nisip. In lunile urmatoare, martie-iunie 2015, organizatorii vor asista 25 de gradinite in implementarea unor proiecte tematice privind Diversitatea si vor pune bazele unui program educativ complex prodiversitate in 6 gradinite din tara.

Participarea la program e gratuita si e oferita gradinitelor publice si private din Bucuresti si din zonele limitrofe. Daca doriti ca gradinita voastra sa fie implicata in proiect, completați formularul de inscriere si trimiteti-l pana cel mai tarziu luni, 9 iunie pe adresa de email laninosanu@cpe.ro sau pe fax, la 021 335 4176 – persoana de contact Livia Aninosanu, Directoare de Programe, CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate. Raspunsurile la inscrierile primite vor fi transmise pana cel mai tarziu miercuri, 18 iunie.

Proiectul “Avem fiecare o poveste” este un proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

picture 1

Advertisements

One thought on “Avem fiecare o poveste

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s