Susține reducerea mortalitatii infantile!


S-a întâmplat pe 26 martie, la Pitești. Salvaţi Copiii România a donat secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Piteşti un incubator performant pentru nou-născuți, în valoare totală de 10.000 euro.

Această acţiune deschide seria celor 27 de dotări pe care Salvaţi Copiii le va face în acest an. Prin campania 2%, 2.074.000 de lei vor fi investiţi în dotarea  secțiilor de nou-născuți din: Piteşti, Bacău, Brașov, 3 maternități din București, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iași, Hârlău, Târgu-Mureș, Roman, Piatra-Neamț, Petroșani, Ploiești, Sibiu, Botoșani, Vatra-Dornei, Arad, Timișoara, Vaslui, Focșani, Cluj-Napoca și dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 5.000 de mame şi copii din comunități defavorizate.

Gabriela Alexandrescu, Amalia Nastase

Inutil să spun cât de mult contează acest mic pas pe care l-au facut cei de la Salvati Copiii. Mai bine să lăsăm cifrele să vorbească:

Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost dotată şi anul trecut de Salvaţi Copiii cu un incubator în valoare de 10.044 euro, iar, datorită acestui echipament, până acum,96 denou-născuţi au fost ajutaţi să supravieţuiască. În maternitatea din Piteşti, în 2013 au fost 2.135 de nașteri, din care 199 au fost bebeluși născuți prematur. Alți 350 de bebeluși în medie pe an au nevoie de îngrijiri speciale asemenea prematurilor. Această unitate medicală este una de nivel II, care îngrijește nou-născuţi cu o greutate de peste 1500g și peste 32 de săptămâni. Aici se primesc prin transfer nou-născuții cu probleme din restul județului Argeș – Câmpulung, Mioveni, Curtea de Argeș, Costești, Călinești.

Până în prezent, Salvaţi Copiii România a dotat 18 maternități şi secţii de nou-născuți cu echipamente performante, în valoare de 1.300.000 ron şi a ajutat 941 de mame tinere şi 633 de gravide.

Salvaţi Copiii lansează astfel şi apelul către publicul larg, de a redirecţiona cei 2% din impozitul pe venit către dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.

“Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile rămân printre problemele dramatice ale României şi trebuie să fie priorităţi pentru noi toţi.  A completa un formular 230 sau 200 este un gest care nu te costă nimic, însă are o maximă importanță pentru bebelușii care luptă pentru viață”, a susţinut Amalia Năstase, ambasador al campaniei „Bun venit pe lume”.

Poti susține și tu programul de reducere a mortalităţii infantile, redirecţionând 2% din impozitul pe venit către maternităţi, secţii de nou-născuţi şi suport parental, prin intermediul Organizaţiei Salvaţi Copiii.Formularele precompletate cu datele de identificare ale organizaţiei pot fi descărcate de pe site-ul oficial http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006.

Incubator donat de Salvati Copiii

Comunicat de presă

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s