Circul Globus


zana_oglinjoara_premiera

Iata ca am bifat-o si pe asta, imi doream de mult sa ajung cu hunii la Circul Globus, singurul circ de stat din Bucuresti. A fost o surpriza din partea lui tati, sambata trecuta. Mie mi-a placut, insa hunii n-au cazut pe spate. Posibil pentru ca intreg spectacolul a fost sub forma unei povesti pentru copii, cu multe zane si spiridusi, si asta i-a dus cu gandul la o poveste cu sau despre fetite (v-am spus ca hunii sunt in “Era Anti-fetite”, nu?) Povestea Zanei Oglinjoara a fost pusa in scena destul de dragut, animat, ritmat, cu muzica, si intercalata de momente artistice, cu animale si nu numai. Am vazut camile, cai, tigri si o serie de numere cu acrobati si jonglerii, joaca cu focul de asemenea inclusa. Cum spuneam, mi-a placut, si poate fi o alternativa de a-ti petrece cateva ore, asa, o data la ceva vreme.

A fost insa incomparabil cu ultimul spectacol de circ la care am fost, cel despre care v-am mai povestit, Aquatico Bellucci. Pornind de la durata (show-ul cu pirati al italienilor a fost de 2 ore, in timp ce spectacolul de la Globus a fost de doar 1 ora), pana la numere, momente si animale. Italienii n-au avut tigri, dar au avut prezenta de spirit, umor si cu mult mai mult dinamism. Sunt si anul asta in Romania, sper sa putem repeta experientele trecute, am fost de 2 ori la spectacolele lor pana acum, cu niste huni mai mici, nerabdatori, dar cu mult mai interesati de show-ul italienilor. Pacat, intrucat si la noi se pot face lucruri faine, mai faine, si fara sa chinui neaparat bietele animale. Mai ales ca infrastructura o permite, sunt cu totul alte conditii decat intr-un cort de circ ambulant.

Preturile biletelor variaza intre 35 de lei si 70 de lei, in functie de locul din sala. Noi am dat 200 lei pentru toata distractia (50 de lei de persoana, fara reducere pentru copii, cat. a II-a) si nu mi s-a parut ca se justifica. Locurile au fost super ok, in fata, cu acces la protagonisti, dar show-ul in sine putea fi cu mult mai bun.

Sursa foto afis: aici.

Advertisement

2 thoughts on “Circul Globus

  1. Am vazut si noi Zana Oglinjoara prin 2012, cred. Era un frig de crapau pietrele, am imbracat-o in haine de iarna si tot am dardait. Spectacolul mi s-a parut foarte slabut, dar eu oricum nu sunt o pasionata a circului clasic. Doar numarul cu caii mi s-a parut mai ok, restul foarte, foarte slab, inclusiv firul povestii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s