Caca ce esti!


Astazi vorbim despre rahat. Acela mirositor (de regula) si necomestibil :). Acela care pentru cei mai multi dintre noi, nu are o importanta asa de mare… pana cand avem primul copil, desigur :). Incredibil cat de multa importanta are rahatul in viata proaspetilor parinti!

In functie de varsta celui mic, rahatul este:

–          Unic. Acel prim rahat al bebelusului si reactiile pe care le genereaza: E galben? Miroase? Nu e prea mult? Doar o bucatica asa mica mica? Prea galben? Prea moale? Destul de tare? De ce nu-i galben???!! Dar de ce asa des? Dar de ce asa rar? Eu sun pediatra sa o intreb daca e bine. Si pe mama!” Perioada rahatului unic dureaza pana pe la 6 luni.

–          Provocator de panica. Aflat la momentul diversificarii, cand cele mai multe scaune ale copiilor sunt moi, si cand toata lumea se panicheaza. Acela care miroase cel putin ciudat. Si provoaca iritatii majore. Panica totala si creme multe, desi nu e asta neaparat solutia.

–          Rahatul bolnavicios. Si pe care nu-l doresc nimanui. Cel ca rezultat al enterocolitelor, indigestiei si altele de acelasi gen.

–          Rahatul care se lasa asteptat. Pe la 2-3-4 ani, cand pentru cel mic ar cam fi timpul sa inceapa sa faca la olita. Si cand poate nu nimerim exact momentul potrivit (acela magic, in care sfincterele odraslei se hotarasc ca cel mic poate). Momentul cand cei mici sufera de constipatie, in multe cazuri. Pote avea o cauza psihica (ca momentul despre care va vorbeam mai sus) sau fizica, de regula cauzta de schimbari in alimentatia celui mic.

–          Rahatul amuzant. Amuzant pentru copii, desigur, si folosit excesiv si in cele mai nepotrivite momente. Poate fi si este adesea insotit de prietenii lui: chiloti, pipi, cur si multe hahaha-uri si hohoho-uri pe final. Sau cum ar spune hunii, unul altuia: “Caca ce esti!”

–          Rahatul cu naduf. Spus la nervi, in loc de injuratura si cel mai adesea preluat de la parinti/anturaj, inca de cand cei mici stiu sa lege 3 cuvinte.

De la o varsta incolo, viata ne mai ofera o serie intreaga de rahaturi, dar ma opresc aici deocamdata, caci cam atat am experimentat. Voi in ce rahat va aflati? 🙂

459939139

2 thoughts on “Caca ce esti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s