Laptele, cea mai bună băutură energizantă pentru copii


Una dintre principalele preocupări ale noastre, ca mame, este alimentația copiilor noștri. Ne străduim să le oferim tot ce este mai bun, în cea mai drăguță și accesibilă formă. Pentru ca cei mai pretențioși membri ai familiei să se declare pe deplin multumiți. În plus, îi îndemnăm să facă mișcare, ca să se dezvolte sănătos și armonios.

Specialiștii spun că unul dintre alimentele de bază pentru un stil de viață sănătos este laptele. Datorită conținutului de micro și macronutrienți, precum proteinele, calciul și fosforul, laptele este un aliment esențial pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului preșcolar și școlar. Mai mult, există studii care au scos în evidență că laptele este cea mai recomandată băutură energizantă după efort, datorită conținutului de apă (87%), proteine, minerale și vitamine. În urma unui studiu efectuat în 2011, cercetătorii canadieni de la Universitatea Mc Master susțin că este mai bine să le dăm copiilor lapte decât apă pentru a-i rehidrata după efort.

“Copiilor preșcolari și școlari li se recomandă să consume două-trei porții de lapte și produse lactate pe zi. Fără a asigura necesarul zilnic de calciu de 800 mg, există riscul de apariție a rahitismului și respectiv a hipocalcemiilor”, Prof. dr. Gabriela Radulian, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.

Campania “Lapte școlar, aliatul creșterii echilibrate a copiilor preșcolari și școlari”, inițiatș de Tetra Pak

În acelasi timp, specialiștii recomandă să consumăm lapte ambalat UHT, deoarece acesta este steril, adică a fost controlat sanitar-veterinar și, prin procesul de ambalare la temperatură înaltă, toți potențialii germeni au fost distruși fără afectarea compoziției laptelui.

Tetra Pak a inițiat o serie de programe de educare pentru sănătate înca din 2009, pentru a veni în completarea eforturilor făcute în cadrul programului european „Lapte în școli” și în cadrul unor inițiative ale Organizației Națiunilor Unite, Food and Agriculture Organization. Prin programul european „Lapte în școli”, UE promovează alimentația echilibrată în rândul copiilor și urmărește formarea unor obiceiuri nutriționale corecte; astfel, copiii de grădiniță și cei din clasele I-VIII, atât din învățământul de stat, cât și din cel privat, primesc gratuit lapte și produse lactate. Distributia acestora este asigurată de statul român, prin subvențiile primite de la Uniunea Europeană.

“Reamintim prin campania Tetra Pak care sunt principalele beneficii ale unei alimentații sănătoase și de ce la nivel internațional și european se depun eforturi pentru promovarea acestor principii. Există studii care ne arată că, în România, nu acordăm suficientă importanță alimentației echilibrate și consumăm una dintre cele mai reduse cantități de lapte ambalat din UE – doar 32 de ml de lapte ambalat pe zi”, ne-a spus Cristina Dumitru, Communications Manager SEE, Tetra Pak South Eastern Europe.

Articolul de mai sus a apărut și în revista Click pentru femei și este un material informativ din campania Tetra Pak „Laptele, aliatul creșterii sănătoase a copiiilor preșcolari și școlari“, despre care am mai scris în câteva rânduri.

clik ptr femei

 

Advertisements

One thought on “Laptele, cea mai bună băutură energizantă pentru copii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s