Cum a fost la ‘Parenting prin ochii copilului’


?????????????????Revelator. Cred ca asta e cuvantul umbrela care poate cuprinde intreg evenimentul. Pornind de la oamenii cu care am interactionat, cunostinte noi sau vechi, continuand cu informatiile pe care le-am primit, noi sau vechi si ele, si mai apoi cu speakerii, excelenti prin modul de susintere si profesionalism, si terminand cu modul de organizare al evenimentului. A fost lung, dar n-am simtit ca ma plictisesc nici atunci cand informatiile pe care le-a primit au fost dintre cele pe care le stiam deja, si nici atunci cand punctul meu de vedere nu a coincis cu cel al speakerilor. A fost interactiv, workshop, mai degraba decat conferinta-prelegere, unul dintre cele mai bune evenimente de parenting la care am fost in ultima vreme si cu siguranta cel mai bun de anul acesta.

Oameni si informatii de calitate

Un prim punct forte: Urania Cremene si Jody Pawel. Doua roci tari, diferite si asemanatoare in acelasi timp, amandoua cu acelasi numitor comun: profesionalismul. Ma bucur ca le-am cunoscut, despre Urania auzisem cate ceva, despre Jody Pawel mai nimic, dar tot ce-am citit inainte despre ele nu se compara cu ce am descoperit, descoperindu-le. Doua exemple care ma motiveaza, care imi dau incredere, care ofera certitudini, care au facut ceva lumina in viata mea de parinte, fara sa ofere niciun fel de retete.

A fost o zi plina, in care am discutat despre foarte multe: despre colaborarea cu copilul si positive discipline, despre independenta vs responsabilitate, despre copilaria noastra, a parintilor, si despre cum experientele trecute ne influenteaza in cresterea si educarea propriilor copii, despre optimism, despre incredere de sine si despre cum o putem sadi in copiii nostri, despre ‘healty paranoia’ a parintilor, despre control, limite si comunicare. Extrem de mult pentru o singura zi, iata de ce nici nu vreau sa dezvolt mai mult. Vreau sa va inviti sa va informati despre metodologie pe nume Parents Toolshop (o sa revin cu mai multe informatii curand).si despre cursurile pe care Urania le sustine, si apoi sa faceti alegerea corecta. A fost o zi in care eu m-am simtit mai implinit ca parinte, o zi departe de copiii mei, in folosul nostru, al intregii familii.

Astazi nu e ieri asa cum iarna nu-i ca vara

Concluzia la care am ajuns dupa eveniment, care ma bucura nespus: parintii de azi vor sa stie. Parintii de azi nu se cred perfecti, isi asuma faptul ca nu sunt si vor sa faca tot ceea ce le sta in putinta pentru a da ce-i mai bun copilului lor. Parintii de azi pun intrebari, chestioneaza asiduu tot ceea ce tine de binele celui mic. Parintii de azi pot fi mai buni decat cei de ieri. Iata de ce ma bucur ca piata pentru evenimente de acest fel este in crestere, si va sfatuiesc sa mergeti la cat mai multe, indiferent de disciplina pe care o abordeaza. Pentru ca niciodata nu e prea mult cand vine vorba de copilul tau. Si pentru ca, asa cum bine spunea Urania: “Copilul tau iti va multumi mai tarziu!”

Pentru ca tot va invitam mai sus la lectura, zic sa aruncati un ochi si la: Karioka, Bogdana, Anca, Ioana.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s