Jody Pawel si Urania Cremene: despre Parenting prin ochii copilului


“Responsabilitatea este abilitatea de a accepta consecintele alegerilor pe care le facem. Nu putem astepta pana cand copiii ating maturitatea pentru a incepe procesul transferarii responsabilităţii catre ei. Copiii se maturizeaza cand invtaa sa accepte treptat responsabilitatea pentru alegerile si faptele lor. Procesul transferarii implica o serie de deprinderi pe care parintii sa le poata transmite mai departe, iar independenta sanatoasa se construieste largindu-le orizontul si observandu-le continuu abilitatile.”Jody Pawel, Parent’s Toolshop USA.

Astazi a avut loc conferinta de presa care anunta evenimentul din 22 februrie despre care v-am tot vorbit in ultima perioada. Astazi am avut ocazia de a le cunoaste pe Urania Cremene si pe Jody Pawel. Ma bucur ca am reusit sa ajung si la conferinta de presa, ca sa pot impartasi cateva lucuri celor care inca nu sunt hotarati ce sa faca sambata.

conferinta de presa

Asteptarile nu mi-au fost inselate in privinta Uraniei. Desi e prima oara cand o vad live la un eveniment, cumva parerea deja formata despre ea este la fel. S-au confirmat niste lucruri (bune, cum altfel?) si-mi sunt destul de clare in ceea ce priveste experienta si calitatile Uraniei, ca trainer de parenting si nu numai.

Despre Jody insa, cu tot bagajul acumulat despre ea inainte de a o cunoaste personal, nu stiam exact ce sa cred. Asadar intalnirea de azi a fost de bun augur, ca sa creioneze o recomandare calda. Ca Jody. Genul de om care iti strange mana cald, dar ferm. Care se uita in ochii tai cand iti vorbeste. Care-ti spune pe nume, incercand sa-l pronunte corect. Un bun speaker, cu ablitatile corecte si necesare captarii atentiei. Mai mult decat atat insa, Jody este un profesionist. Un expert. Cu knowhow si knowledge, cu ovwnership angrenat in realitate despre cursurile pe care le sustine. Asadar daca aveati vreo retinere in a participa la conferinta sustinuta de ea, poate convingerea mea va trece si catre voi acum si va veti inscrie. Eu stiu sigur ca nu veti regreta.

Reiau mai jos cateva informatii despre evenimentul de sambata si sustinatorii lui:

Jody Johnston Pawel unul dintre liderii mondiali in educarea parintilor din ultimii 30 de ani, facilitand cursuri pentru mii de parinti, educatori, consilieri, profesori si psihologi din SUA si din intreaga lume, membru al „Advisory Board of the National Effective Parenting Initiative” inca de la infiintare va sustine pe 22 februarie 2014, la Crystal Ballroom Palace, alaturi de Urania Cremene, o conferinta cu o abordare echilibrata a conceptului de parenting, adresata parintilor, cadrelor didactice si mediului jurnalistic. Conferinta “Parenting prin ochii copilului”, organizata de Urania Cremene, si Lumea lui MOMO, face parte dintr-o serie de evenimente dedicate, printre care si lansarea oficiala a Parent’s Toolshop in Romania.

Conferinta din 22 februarie, propune doua teme parintilor care isi doresc consolidarea relatiei cu propriul copil „Eu vreau libertate – ai mei mă vor responsabil” – despre cum sa cresti un copil independent si responsabil, si Mami, tati, nu o sa fiu fetita toata viata. Cum o sa fiu eu, ca femeie?” – despre cum sa cresti o fata care sa ajunga o femeie implinita si cu incredere in propria-i persoana – pentru a ramane conectati unul la celalalt, pentru a ajunge la el fara metode coercitive, sprijinindu-l sa crească independent, responsabil si cu stima de sine.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s