Activitati de toamna – Frunze


Un mic craft facut acum cateva saptamani cu hunii, si caruia abia acum i-am gasit loc si timp pe blog.

Se picteaza o coala de hartie in culori specifice toamnei, pe o singura fata. De preferat sa fie de format A3, ca sa iasa frunzele mai bine si de preferat ca stratul de vopsea/acuarela sa nu fie prea gros, altfel se poate dezlipi de pe coala, in momentul in care o veti indoi. Dupa ce se usuca hartia, o indoiti in doua si apoi o faceti evantai. Pe care evantai desenati un contur asemanator frunzei, la jumatatea hartiei, apoi decupati. Dupa decupare, se desface hartia si se face din nou acordeon. Se strange la mijloc (veti vedea ca e o catare acolo, datorita indoirii initiale pe jumatate) si se lipeste pe mijloc, nu inainte de a dauga o ata, pe post de codita frunzei. Noi am folosit banda izolatoare colorata in loc de ata, preferata hunilor la bricolat.

Despre aceasta activitate am aflat de aici si aici mai gasiti un model, va sfatuiesc sa aruncati un ochi, gasiti acolo mai multe poze lamuritoare despre cum se face.

Trebuie sa recunosc ca ale noastre n-au iesit chiar asa cum vroiam, n-am avut in minte chiar toti pasii. Next time facem si cateva frunze din hartie colorata de-a gata, sa vedem daca ies mai bine. Spor!

DSC_4511

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s