Pasaport copii


Le-am facut hunilor pasapoarte. Inca nu le-am ridicat, dar m-am dumirit cum e cu actele, platile, cozile, si zic ca n-ar strica sa va spun si voua.

Incep cu o veste buna, nu e asa de rau ca atunci cand vrei sa-ti schimbi buletinul! 🙂

Asadar, daca ii faci copilului pasaport pentru prima oara, si-l faci permanent (care intre noi fie vorba, expira oricum in 3 ani) si nu-l faci in regim de urgenta, ai nevoie de:

•     certificatul de nastere al copilului, in original

•     actul de identitate al parintilor sau al unuia dintre parinti sau tutorelui legal, in original

•     declaratie privind acordul ambilor parinti pentru eliberarea pasaportului, efectuata in fata functionarului care primeste cererea (adica o semnatura pe un formular stas, nimic mai mult)

•     daca este cazul, procura sau declaratia de acord a celuilalt parinte sau hotararea judecatoreasca de incredintare a minorului/ suplinire a acordului celuilalt parinte

•     dovada achitarii taxelor pentru emiterea pasaportului, completate pe numele titularului, in original

•     pasaportul anterior al minorului, daca este cazul

Acum despre taxe, ca tot vorbiram mai sus: se achita la orice filiala CEC Bank, din sectorul in care apartineti (deci, de fapt, nu chiar la orice filiala). Aici, la CEC Bank, ca sa puteti plati, trebuie sa aveti certificatul de nastere in original al viitorul posesor de pasaport, adicatelea al copilului. Aici, la CEC Bank, programul incepe la ora 09.00 si se termina la ora 17.30. Fara exceptii.

Taxele sunt doua:

–          Taxa consulara de 32 lei

–          Taxa de pasaport de 244 lei, achitabila in contul RO96CECEB30033RON2152957 (nu vi-l cere nimeni la CEC, teoretic)

Apoi, cu toate cele de mai sus, inclusiv si mai ales cu dovada platii taxelor, va deplasati la oricare dintre birourile Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor simple din Bucuresti. Care, slava Domuului, sunt mai mult decat unul singur, cum era pe vremuri, cel de la Nicolae Iorga. Lista completa aici, cu tot cu program. Noi am reusit sa nu stam nici 5 minute la coada, am mers la cel din Lucretiu Patrascanu.

Atentie! Prezenta copilului este obligatorie! Copilul va fi fotografiat si, daca are peste 6 ani, i se vor prelua amprentele degetelor aratatoare.

Enjoy!

Advertisements

4 thoughts on “Pasaport copii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s