O zi de lectura in parc


Daca nu stiati exact ce puteti face maine, iata mai jos i dee care mi s-a parut cel putin interesanta. Reiau mai jos, integral, comunicatul de presa pe carel-am primit de la Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala ‘Step by Step’.

 

Sâmbătă – program de citit în aer liber.

O zi de lectură în parc.

Cum ar fi ca sâmbătă să veniți cu toată familia în Herăstrau, dar nu pentru plimbare sau alergare, ci doar ca să citiți în aer liber?

Să vă luați de acasă o păturică și câte o carte pentru fiecare și să veniți să vă bucurați de relaxare, aer curat și o carte bună?

Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, ONG care susține educația timpurie și lectura ca mijloc de relaționare între părinți și copii, organizează sâmbătă de la 10.00 la 19.00 O zi de lectură în parc, la Roata Mare în Herăstrău.

“Ne dorim să umplem o pajiște de oameni, familii, care stau și citesc. Aceasta este ambiția noastră. Nu e un eveniment comercial, nu vindem nimic, ba chiar dăruim limonade reci celor care citesc” spune Carmen Lică, Director Executiv Centrul Step by Step.

În cadrul evenimentului vor fi ateliere de educație prin teatru cu Compania RepliKa (10.00-13.00) și chiar o piesă de teatru “Muzicanții din Bremen” (17.00-18.00).

O zi de lectură în parc este un proiect aflat la prima ediţie şi este o extensie a târgului de carte pentru copii miniLibri, ai cărui sponsori au fost în acest an Orange şi Volksbank.

„La Orange susținem investiția în educație și credem că aceasta trebuie începută încă din primii ani de viață. Jocurile și lectura contribuie la dezvoltarea armonioasa a celor mici și, în acest sens, punem la dispoziția copiilor și părinților servicii și aplicații inovatoare, menite a încuraja explorarea lumii fascinante a poveștilor și în mediul digital”  a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager la Orange România.

„La Volksbank încurajăm lectura ce înnobilează sufletul și mintea! Inițiativa a pornit dintr-o necesitate actuală: aceea de a stârni entuziasmul și motivatia pentru lectură, interesul pentru descoperire și imaginație în rândul preșcolarilor și școlarilor”, declară Alexandra Frunză – Șef Departament de Comunicare și PR din cadrul Volksbank România.

Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională  (CEDP) este o organizaţie neguvernamentală  care dezvoltă programe în domeniul educaţiei.

Din 1994, CEDP este cunoscut ca promotor al Alternativei Educaţionale Step by Step, alternativă care se aplică în 40 de judeţe din România, în creşe, grădiniţe şi clase din învăţământul primar. http://www.stepbystep.ro    

Din 2000, CEDP a înfiinţat prima grădiniţă particulară care aplică metodologia alternativă Step by Step, un centru model de bune practici în ceea ce priveşte educaţia timpurie, Grădiniţa Bambi.  http://www.bambistepbystep.ro        

Din 2005, ca o continuare a eforturilor de promovare a conceptului de educaţie timpurie, CEDP completeaza spaţiul educaţional cu primul târg de carte pentru copii, Minilibri – spectacolul cărţii pentru copii. http://www.minilibri.ro  

Din 2007, CEDP promovează cel mai  inovativ program de educaţie timpurie, FasTracKids.  http://www.ftk.ro

În 2012, CEDP a înfiinţat prima şcoală particulară care aplică metodologia alternativă  Step by Step. http://www.scoalastepbystep.ro

 

Comunicat de presa

153489807

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s