Campania de 1 leu


1 leu in valoare de 35.000 de euro.

Ce poti face cu 35.000 de euro? Poti face o operatie in SUA in urmatoarele 3 luni, daca ai 5 ani si suferi de retinopatie.

Ce poti face cu 1 leu? Poti ajuta un baietel de 5 ani sa faca o operatie in SUA in urmatoarele 3 luni, pentru ca sufera de retinopatie de prematuritate. Asta, desigur, daca se strang 150.500 de oameni care sa doneze la randul lor 1 leu.

Detalii despre campanie aici. Pentru donatii, detalii mai jos:

Prin platforma https://secure.mobilpay.ro/buy-product/ihp9bt sau direct in cont folosind datele de mai jos:

Titular cont Tilica Mariana (mama copilului)

RO68RNCB0579040596800001 -cont Lei

RO41RNCB0579040596800002cont in EURO

Cod SWIFT:RNCB ROBU

Sucursala Stefan Luchian Botoșani

Despre retinopatia de prematuritate

Retinopatia de prematuritate este o afectiune de natura oftalmologica ce afecteaza nou nascutii prematur si se caracterizeaza prin dezvoltarea anormala a unor vase sangvine la nivelul retinei, vase care pot determina cicatrizari si chiar deslipire de retina in cazurile grave.

Afectiunea poate fi de intensitate moderata, cu doar cateva defecte de camp vizual, sau poate fi atat de agresiva incat sa duca la cecitate. Aceasta boala poate fi prezenta la toti bebelusii prematuri, insa este cu atat mai grava cu cat greutatea si varsta gestationala sunt mai mici.

Cei mai afectati par a fi nou nascutii mai devreme de saptamana 32 de gestatie si cei cantarind mai putin de 1500 de grame la nastere. Specialistii considera ca aproximativ 20% dintre prematuri se vor confrunta cu o tulburare de refractie sau strabism pana la varsta de 3 ani, acesta fiind motivul principal pentru care astfel de copii trebuie evaluati periodic de catre un oftalmolog pediatru.

Retinopatia de prematuritate ramane o cauza importanta de cecitate in randul copiilor: se estimeaza ca anual, 600 – 700 de copii orbesc in Statele Unite datorita acestei afectiuni, si in jur de 2100 se confrunta cu sechele importante care le afecteaza semnificativ calitatea vietii.

Sursa: aici.

Eu stiu ca se poate. Voi?

Advertisements

One thought on “Campania de 1 leu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s