Cum organizezi camera copilului


Post relevant pentru copii dupa 1 an si jumatate sau chiar 2. Sau, ma rog, pentru parintii lor :). Asta pentru ca pana atunci copiilor nu le pasa prea mult de camera lor, basca nici nu stau pe acolo si, desi sunt clar lucruri care nu trebuie sa lipseasca, eu una nu consider ca trebuie sa ne pregatim prea mult in acest sens pana la aceasta varsta. As zice ca momentul perfect este atunci cand copilul incepe sa aiba propriile lui activitati, incepe sa mearga la gradinita si sa ceara sa faca si acasa lucrurile pe care le face in colectivitate.

Ce nu trebuie sa lipseasca:

–          1 pat – asta presupunand ca acesta chiar va fi locuit de mica fiinta umana nu de prietenii lui din plus – al nostru mai jos

ferrari_street_lemon

–          1 biblioteca si/sau rafturi

–          O masuta cu scaun – pentru pictat, colorat, desenat, decupat, perforat, lipiti si altele asemenea. Sa lasam biroul pentru dupa 5 ani, pana atunci e inutil.

birou_panda_bleu

–          1 radio/casetofon – asa cum nici muzica nu trebuie sa lipseasca din viata copilului. In plus, poate fi util la culcare, daca parintii sunt prea obositi pentru a le citi povesti celor mici.

–          Multe cutii si cutiute pentru jucarii, plusuri, puzzleuri si alt einstrument

–          Dulap sau loc de depozitat hainele celui mic

–          Avizier – pentru noi asta e mandatory si pentru ca avem 2 copii si spatiu relativ mic, am ales sa transformam usa camerei in avizier. Vine un timp cand vor dori sa-si vada operele expuse si vor fi mandri de asta, asadar poate fi o idee buna.

Ce trebuie sa lipseasca:

–          Televizorul – la noi este, dar mai bine n-ar fi fost

–          Laptopul / PC-ul – ii dam voie sa fie prezent unuia de jucarie :). Pentru cel adevarat, as astepta mult si bine, mai ales daca exista unul in casa la care copilul are acces din cand in cand.

Mai sunt lucruri pe care de regula le regasim in camera celor mici, insa depinde foarte mult si de spatiul pe care-l avem la dispozitie. Un cort sau o casuta, un fotoliu sau un puf, de exemplu, ar putea insemna foarte mult pentru cel mic, ar fi locul unde se refugiaza in diverse momente si un motiv foarte bun de joaca. Insa nu recomand sa punem de toate in camera celui mic doar pentru ca el s-ar bucura, lipsa spatiului de miscare si joaca va face mai mult rau decat bine, si cei mici s-ar putea simti sufocati si ar putea alege alta camera pentru joaca zilnica.

Cum economisim spatiu in camera celui mic:

–          Folosim corpuri suspendate

–          Daca aveti 2 sau mai mult copii, paturile supraetajate pot fi o solutie

–          Folosim dulapuri in perete cu usi glisante, daca spatiul o permite

–          Renuntam la toate lucrurile inutile, chiar daca interesante la o prima vedere

Cateva idei in imagini mai jos.

mobila_copii_alb_portocaliu_marcomobila_copii_bulinecamera_tineret_%20Elegancepat_5camera_gemeni

PS: Astept sa imi spuneti cum e la voi, intrucat mi-am propus ca anul acesta sa le schimb complet mobila / aranjarea in camera, si sunt in cautare de idei.

PPS: ultimul aranjament e si preferatul meu pentur huni. desigur, fara atat de mult roz si mov.

Sursa foto: Marcoshop-online.ro, de unde am luat paturile hunilor si cele 2 biblioteci suspendate si de unde vreau sa cumpar si mobila de juniori.

4 thoughts on “Cum organizezi camera copilului

  1. La noi deocamdata camera ei e doar camera de joaca pentru ca nu doarme acolo. Are pat, sifonier masiv unde dosesc multe lucruri (si pe care vreau sa-l transform), masuta cu scaune, biblioteca si o multime de jucarii (si televizor, asa ca nu-ti fa griji, nu esti singura). Totul e viu colorat, perdelele sunt cu animalute si flori, peretii au autocolante distractive pe ei, covorul e rosu cu modele copilaresti. Camera este foarte luminoasa, cea mai luminoasa din casa, insa e destul de mica. Chiar ma gandesc serios pentru cand va intra la scoala sa-i cedez dormitorul mare pentru ca acolo pot intra mai multe si poate avea mai mult spatiu. Dar ramane de vazut pentru cand va creste 🙂

Leave a comment