Lectia lui ‘primul’


Pe langa era lui “nu”, inceputa acum vreo 2 ani, etapa lui “de ce?”, si ea prezenta de cel putin 1 an, marturisesc ca trecem cu avant prin epopeea lui “primul”. Cei care au cel putin 2 copii cu varste asemanatoare stiu cu siguranta despre ce vorbesc. Pe scurt, sa fie primii in toate, asta isi doresc hunii de cateva luni bune. Eu, ce sa fac, ca in cazul fiecarei etape deloc lejere, ma inarmez cu rabdare, explicatii, tertipuri si smecherii, si astept sa treaca. Ma amuz in acelasi timp de multe ori. Mi se pare chiar ca nimic nu ma mai poate speria in ceea ce-i priveste. Negociem des si ca sa evitam conflictele si bataile (nu-mi plac scenele cu sange pe pereti:D), caut tot felul de tertipuri ca sa multumesc ambele parti. Ultimul de acest fel a fost un tabel pus pe usa de la baie, cu doua coloane, cate una pentru fiecare hun, care asteapta seara de seara sa primeasca cate un “X”, conform hunului care trebuie sa… iasa primul de la baie. Smecheria functioneaza de minune. Nu stiu cum se face, dar numai la terminatul mesei nu se iau la intrecere….

Totusi, duc lipsa de idei de evitare a conflictelor generate de care e primul. Sau mai primul. Orice idee e bine venita, multumeesc.

PS: si-n poza de mai jos, era o intrecere, care sa fie primul la poza manute muncite la pictat. 🙂

DSC_0666

Advertisements

2 thoughts on “Lectia lui ‘primul’

  1. haha , cunosc senzatia. la mine e unul singur si nu prea sufera el de a fi primul. asta pana cand se intalneste cu unul dintre verisori. atunci vine provocarea de la celalalt. cand il aude pe celalalt ca vrea sa fie primul nu se lasa nici Dante mai prejos . si atunci apar adevarate conflicte. imi dau seama ce trebuie sa fie la voi in casa :). idei n am pentru ca eu pur si simplu nu intervin, pana la urma cei doi beligeranti o dau pe joaca si pe ras si uita de competitie. in plus nici nu apucam sa facem tabele sau altele, intalnirile fiind de scurta durata. Mult succes totusi …la rabdare !

    • da, vezi, eu trebuie sa intervin, altfel se ajunge chiar la bataie si oricum astfle de situatii apar de mai multe ori pe zi. plus ca trebuie sa inteleaga si conceptul de a pierde, pana la urma, asa e-n viata…. multumesc, am mare nevoie de rabdare, rabdare, rabdare! 😀
      pupam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s