Povestea calenDARului nostru de Advent II


A sosit 1 decembrie si o data cu el a fost gata si calenDARul nostru de Advent, editia a II-a, mult imbunatatita fata de prima. Editia 2012 – un proiect dus la bun sfarsit datorita lui tati, caruia ii multumim cu totii: si eu, si hunii, si spiridusii, care au acum la dispozitie 24 de dimineti in care sa ne bucure o data in plus.

Materiale

Material de lemn sau ceva asemenator (ideal ceva din pluta, e mai usor si mai indicat pentru modelat), polistiren, piuneze sau suruburi, lipici trainic (aracet, prelandez sau alti aditivi asemanatori), autocolant (noi am avut rosu si argintiu), carton colorat, mai multe piuneze :), hartie de impachetat, foarfeca simpla dar si cu model, lipici cu sclipici, litere din lemn sau autocolante, alte autocolante, perforatoare cu forme, scotch. Si desigur, multa multa dragoste – pentru proiectul in sine, pentru cei pentru care-l faci, pentru tot.

Asta am folosit noi, desigur nu toate sunt obligatorii, unele materiale se pot inlocui cu succes cu altele.

Din Bricostore a cumprat tati chestiile grele. Cele mai usoare, dar si mai frumoase, le-am achizitionat de la Art & Hobby din Bucuresti, sediul din Grivitei (paranteza ca sa-mi exprim surpriza: fata de anul trecut, s-au extins cu un etaj! As putea cheltui o avere acolo!), precum si de la sediul lor din Tg. Mures, varianta online aici.

Cum am facut?

Asta nu va pot spune cu certitudine. Baietii s-au ocupat de mestereala, de constructia in sine. Au masurat, au taiat, au insurubat, apoi au desurubat, apoi au lipit si-au prins cu piuneze, apoi iar au masurat si taiat si lipit cu scotch. Pana a iesit asta.

IMG_1750

 

 

 

 

 

 

IMG_1762

 

 

 

 

 

 

Decoratiunile

Ei da, capitolul asta imi revine mie! Daca ma pricep sau nu, sa-mi spuneti voi, noua tuturor ne place ce a iesit. Poate nu se vede bine din poze, dar placa din spate (cea pe care e bradul cel verde) e imbracata in hartie de impachetat (cu specific, desigur!), lateralele sunt imbracate in autocolant rosu sclipitor (cumparat de tati!), partile laterale, doar pe interior, sunt impodobite cu autocolant argintiu (ati ghicit, tot tati l-a cumparat). Fiecare din cele 24 de bucati de carton, ce tin loc de usite pentru cele 24 mini cutiute, sunt taiate cu foarfeca cu model si prinse cu piuneze (aici si hunii au contribuit). Pe fiecare din aceste bucati de carton sunt cifre, unele din lemn (acestea decorate ulterior cu lipici cu sclipici), altele din spuma, ajustate pe ici, pe colo, cat sa ajunga pana la 24. Bradul din mijloc e decupat, ochiometric :), folosind foarfeca cu model. Funda din centru e si ea facuta dintr-o panglica gasita intr-un dulap vechi. Globurile din brad sunt rezultatul dexteritatii hunilor in a manui perforatoarele cu model.

Si mai pot sa ma laud ca am venit eu cu ideea, nah… cu ideea de a face si anul acesta un calendar de Advent pentru huni, desigur.  Un model asemanator am gasit aici.

Ajutoarele

Da, categoric, pe primul loc e tati. Si nu in ultimul rand, sunt hunii, care ne-au asistat pas cu pas, chiar si la ore mai tarzii din noapte. A durat cam doua saptamani constructia in sine si o zi si jumatate decorarea ei. Asta pentru ca am avut relativ putin timp la dispozitie, si de cele mai multe ori eram cu hunii printre picioarele noastre. A meritat insa fiecare secunda!

Si rezultatul, si surpriza hunilor din dimineata zilei de 1 decembrie au meritat tot efortul!

IMG_1766

 

 

 

 

 

 

IMG_1771

 

 

 

 

 

 

IMG_1777

 

 

 

 

 

 

IMG_1789

 

 

 

 

 

 

IMG_1786

 

 

 

 

 

 

Si mai multe modele aici.

Advertisements

8 thoughts on “Povestea calenDARului nostru de Advent II

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s