UPC Romania lanseaza Tech School


Cea mai mare platforma de tutoriale pe teme din domeniul tehnologiei este acum deschisa celor mici

UPC Romania a lansat TechSchool, cea mai mare platforma educationala dedicata copiilor pasionati de tehnologie, cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani. Scopul proiectului Tech School este de a demonstra utilitatea tehnologiei si de a dezvolta pasiunea copiilor si tinerilor pentru stiintele exacte. Astfel, prin intermediul Tech School, ei vor putea propune idei de transformare a viitorului prin tehnologie si vor avea acces la o metodă alternativa de educatie.

Platforma Tech School se axeaza pe trei categorii principale: astronomie, robotica si programare. Proiectul ofera copiilor si tuturor vizitatorilor acces la informatii de interes din domeniul tehnologiei, suplimentar fata de cele 3 categorii principale. Programul urmeaza doua directii de baza: crearea unei biblioteci de resurse atat online cat si offline pentru ca vizitatorii sa beneficieze de cele mai noi informatii si tutoriale in domeniul ales, cunostinte pe baza carora copiii si tinerii vor putea participa in concursul de idei de proiecte sau isi vor putea dezvolta ideile ȋnscrise.

Premii

Primii trei finalisti ai concursului de idei Tech School vor beneficia de o oportunitate unica, aceea de a-si vedea visele implinite – cei trei vor avea ocazia sa-si implementeze proiectele cu sprijin din partea UPC Romania.

DDL inscriere proiecte: 30 noiembrie 2012. Acestea pot fi depuse direct pe website. Castigatorii vor fi selectati in functie de creativitatea proiectului (ideea inovatoare castiga), precum si in functie de fezabilitatea acestuia.

Pentru fiecare dintre cele trei domenii: astronomie, robotica si programare, au fost selectati mentori romani importanti, care vor promova oportunitatile de cariera si ii vor inspira pe cei mici. Adrian Stoica – Advanced Robotics Research la NASA/JPL – in calitate de Advisor Tech School sau Aurora Simionescu – Einstein Research Fellowship din partea NASA in cadrul Universitatii Stanford – in calitate de Mentor Tech School sunt doi dintre „vizionarii” acestui proiect, care isi propun sa ofere elevilor atat cunostinte, cat si perspective si modele.

Partenerii Tech School sunt Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Discovery Channel Romania. Totodata, proiectul este sustinut si de artistul hip-hop Guess Who, care va promova pasiunea pentru tehnologie in randul copiilor si tinerilor.

Prin intermediul workshop-urilor online disponibile pe Tech School, copiii si tinerii isi vor dezvolta cunostintele si abilitatile necesare pentru a-si implementa proiectele propuse. Pe platforma online vor fi postate in permanenta materiale video, reportaje, interviuri si alte articole utile referitoare la tehnologie, pentru a oferi informatii noi elevilor inscrisi in proiect.

Tabara Tech School

Aventura Tech School include si o componentă offline – tabara Tech School, la care toti cei care inscriu proiecte pot aplica pentru sansa unica de a interactiona cu alti pasionati de tehnologie, dar si cu mentorii si trainerii Tech School. Tabara dureaza 1 saptamana iar plecarea are loc in ultima saptamana din august. Mai multe detalii pe www.techschool.ro.

Initiativa este laudabila si la cum arata website-ul, cu siguranta o sa fie un proiect frumos. Imi pare rau doar ca hunii sunt inca mititei pentru a participa. 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s