Cum repetam formele si culorile


Mai jos despre doua jocuri noi pe care le-am facut cu hunii saptamanile trecute. Ma rog, doar unul se incadreaza corect in categoria ‘jocuri noi’, celalalt fiind o activitate de asociere, nu un joc in sine. Dar este o ocazie excelenta de a repeta formele si culorile si de a invata forme/obiecte/notiuni noi.

Pentru primul joc ai nevoie de hartie autocolanta colorata (hartia simpla glasata din librarii este numai buna), foarfeca, carton, marker. Si copilul/copiii din dotare, desigur. Este practice un joc de coordonare: desenezi cu markerul pe carton forme, linii etc, decupezi bucati de autocolant pe marimea celor desenate si apoi lipesti. Hunii au ajutat la taiat hartia si la lipit. Activitate care i-a tinut ocupati vreo 30 de minute, n-au inca rabdarea necesara sa potriveasca totul corect si se supara daca nu le iese (Robi).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cel de-al doilea ‘joc’ (nu stiu de ce ma tot incapatanez sa-i spun asa), presupune sa ai la indemana urmatoarele materiale: nasturi colorati si de forme diferite, recipiente pentru sortarea nasturilor. Si da, n-ati scapat, si aici aveti nevoie de copii. Noi am folosit pe post de recipient cateva forme de briose din aluminiu, pe care hunii le gasesc deosebit de atragatoare.

Dar piesa de rezistenta o reprezinta nastureii, luati de la Breslo, special pentru aceasta activitate. Am invatat astfel cum e cu gargarita si smiley face :). Activitatea i-a tinut ocupati aproximativ o ora.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s