Alba ca Zapada si un pitic


Am fost duminica la teatru. Zgandarita de postarea asta si de recomandarile ce le-am tot primit in ultima vreme, am zis sa incercam si trupa Zurli. Ei fac teatru pentru copii si tot soiul de spectacole/evenimente destinate celor mici, mai multe detalii pe pagina lor oficiala sau pe Facebook.

Analizand la rece, cum altfel?, pot spune ca ne-a placut. Actorii par mai buni, atmosfera e cu mult mai animata si mai vesela (comparativ cu spectacolele celor de la Paiata, unde am tot fost in ultima vreme), copiii sunt implicati activ in poveste, muzica e si ea prezenta din belsug.

Ceea ce nu mi s-a parut portrivit insa, a fost interpretarea mult prea moderna a povestii, in cazul asta, Alba ca Zapada si cei 7 pitici. E drept ca povestea originala e destul de lunga si e greu s-o pui in scena in 45 de minute si sa faci din asta un spectacol in care sunt implicati si cei mici, lucru care prelungeste cu mult intregul spectacol. Si totusi, sa nu taiem din partile esentiale zic, sau daca tot o facem, hai sa schimbam numele piesei, sa fie doar un spectacol pentru copii, nu altceva. In povestea de duminica pusa in scena de trupa Zurli o aveam pe Alba ca Zapada, o aveam pe Regina si… mai aveam un Pitic, pe Mutulica. Care pitic a facut toti banii as putea spune, si numai mutulica nu era… si totusi, unde sunt ceilalti 6 pitici? Inutil sa spun ca asta m-au intrebat si hunii, pe toata durata spectacolului… nici vanator n-am avut, dar sa zicem ca nu i-am dus lipsa prea mult. Inteleg ca trupa in sine nu e numeroasa, nu-i bai,  dar piticii puteau foarte bine a fi improvizati cumva, intruchipati de cateva papusi/marionete. Piticii, dragii mamei, fac tot farmecul acestei piese, sunt printre cele mai indragite personaje de poveste de catre cei mici. N-am avut nici print calare pe-un cal alb, iar finalul a fost iarasi diferit, dar macar happy… Alba ca Zapada n-a mai muscat din marul otravit, ci a pacalit-o pe Regina sa muste ea (erau doua mere la mijloc, sa ne-ntelegem), care Regina a murit si-am incalecat pe-o sa, si v-am spus povestea asa!

Prima oara cand am vazut Alba ca Zapada si cei 7 pitici a fost la Tandarica. Spectacolul a durat o ora, deci nu cu mult mai mult decat cel care face obiectul acestui post. Desigur, resursele celor de la Tandarica nu se compara cu cele ale trupei Zurli, dar asta nu e neaparat o scuza.

Si desigur, spectacolul asta e in asa fel facut incat sa se implice copiii, ceea ce presupune ca ei sa fie un pic mai maricei si sa inteleaga atunci cand unicul pitic le spune ca fratii lui sunt plecati in mina si sa accepte cumva, noul mod de desfasurare al povestii. Dar dispare din farmec, zau asa.

Una peste alta insa, cu toate criticile de care nu ne putem dezbara :), noi vom  mai merge. Hunii au decretat ca le-a placut, ca mai vor, in special Robi, mare-mare fan teatru pentru copii.

Cei de la Zurli au spectacole la Muzeul Taranului Roman in fiecare duminica, la ora 10.30 si 12.00, pana pe la finalul lunii aprilie, daca nu ma insel. Pretul unui bilet este de 10.5 lei. Musai sa faceti rezervare inainte, telefon: 0728295872.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Alba ca Zapada si un pitic

  1. v-a placut mai mult sau mai putin decit piesele de simbata ale trupei Paiata?
    PS: sa vad daca mai nimeresc o data: Robi cu dungile rosii, Edi cu cele albe. Am ghicit???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s