Oamenii au o singura varsta toata viata


Am dat intamplator zilele trecute peste cateva postari intr-o nota cel putin pesimita pe blogurile preferate pe care le vizitez. Ganduri de mamici ingrijorate. De mamici care s-au saturat. Si care vad viitorul cumva in umbra. Poate ca sunt normale, dar nu le inteleg. Pentru ca imi pare ca generalizeaza si ca trateaza lucrurile in alb si negru.

Sunt si eu la randul meu ingrijorata de ce e in jurul meu. Nici eu nu stiu ce va fi peste cativa (zeci de) ani si, evident, imi doresc tot binele pentru huni. Incerc insa sa vad partea plina a paharului. Sa ma bucur de fiecare detaliu. Sa sper ca am mintea limpede, astfel incat sa-i cresc frumos. Si corect. Sa le fac drumul mai usor. Sau sa-i ajut sa-si faca singuri un drum. Sa profit de fiecare secunda de timp liber, de timpul lor, de timpul meu.

Prefer sa stau de o parte. De scandaluri, de discutii, de urat. Departe de cei care nu inteleg. Departe de iarna si aproape de primavara calda. Continuu sa sper si sa cred si sa lupt, sa iau viata cu suisuri si coborasuri, cu alb, cu negru, cu frig, cu cald, caci toate sunt normale. Visez, dar cu picioarele bine infipte in pamant.

Accept ceea ce nu pot schimba. Accept pareri diferite de ale mele, chiar daca unele-mi umbresc entuziastmul de moment. Am iesit din iarna inca de acum 3 ani si 5 luni. Am perioade mai proaste si eu, dar cumva ma remontez rapid. Nu pierd timp sa ma lamentez, sa explic, rabufnesc in scris, in sport, in cei care decid ca merita sa ma asculte.

Sunt selectiva. Poate si un pic cu nasul pe sus:), dar sunt foarte putine lucruri despre care consider ca merita atentie. Foarte putine lucruri asupra carora zabovesc, nu investesc niciun pic de efort daca nu cred ca merita. E mult mai sanatos asa, din toate punctele de vedere. Nici nu-mi vine sa cred cat imi e de usor sa fac asta acum. Sau cat de mult timp si efort pierdeam cu numai cativa ani in urma, pe subiecte (atat de) inutile. E un castig imens pe care vi-l doresc si voua. Nu e greu.

Pe final, va recomand un articol, si cu el, un om: Neagu Djuvara. Are 91 de ani. Imi doresc si va doresc intelepciunea de a ajunge tineri, ca el. Caci da, nimic mai adevarat, tineretea tine de caracter!

Oamenii au o singura varsta toata viata (Hermann Graf Keyserling)

Advertisements

14 thoughts on “Oamenii au o singura varsta toata viata

    • ioana, sunt convinsa de asta! nici nu ma refeream la el in particular in ultimul meu comment, chiar daca de la replica lui a pornit discutia. e un model pentru mine 🙂

  1. Grozav articolul!!!:D Intre atatia care iti sufla in ceafa “pai la varsta ta”, “la varsta ta ar trebui sa ” etc etc etc.. atunci cand gasesti astfel de oameni este o bucurie inimaginabila…
    Iti multumesc:)
    Mi-a facut placere sa citesc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s