Activitati de weekend


De weekend cu ninsoare, cu frig afara si cald in casa, de weekend in casa vrand-nevrand, de copii neastamparati si veseli, de copii sanatosi si enegici, de weekend dulce si linistit, de weekend cu miros de clatite si rasete zgomotoase.

Ce poti face cu niste agrafe de birou

Una din activitatile de tip Montessori pe care vroiam demult s-o fac impreuna cu hunii, dar n-am apucat pana acum. Cred ca tot de la Raluca am aflat de ea, nu gasesc link-ul sa fac dovada acum, ramane sa ne confirme ea, daca e pe faza. Ai nevoie de o cutie de agrafe de birou colorate, din plastic si cateva bucati din hartie sau carton colorat, de diverse culori, aceleasi cu agrafele mai sus mentionate. Este un exercitiu de asociere, ce pune in valoare creativitatea, dar si indemanarea copilului. Il ajuta sa invete/repete culorile, formele (daca bucatile de hartie sunt de diverse forme), ajuta la coordonarea miscarilor, la dezvoltarea cognitiva, imbunatateste precizia si motricitatea fina. Si i-a tinut ocupati pe huni circa 40 de minute.

 

 

 

 

 

 

 

 

Agrafele sunt bune (si) pentru decorat camera

 

 

 

 

 

 

 

 

Huni si stampile

 

 

 

 

 

 

 

 

Am huni cu coif!

Am folosit hartie de impachetat cat mai viu colorata, de dimensiuni A3 sau mai mari (cu A4 iese coiful mult prea mic, chiar si pentru un capsor de hun).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te uita cum ninge… pe geam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LE: si m-am decis pe ultima suta de metri sa participam la Provocarea de vineri a Laurei, cu aceste activitati.

Advertisements

12 thoughts on “Activitati de weekend

 1. Super, imi place ideea cu agrafele de birou. O sa incerc si eu, desi ma indoiesc ca exista ceva pe lumea asta care s-o tina pe Eliza ocupata timp de 40 de minute :-)))

 2. gata, incercam si noi agrafele. iar coif si avion chiar trebuie sa invat sa fac ca a devenit urgent (piticul le-a vazut in desenele cu Nouky si le tot cere). cum mai sunt hunii? se simt mai bine?

  • bafta cami, astept sa vad cum ii plac toate Mihului!
   hunii sunt super bine, voiosi nevoie mare, nicio problema de sanatate. nu cred sa fi fost scarlatina pana la urma, dar cum nu pot sa elimin de tot asta, ramanem inca 2 saptamani in casa. o sa ne mamance urechileeeeeeeeeeeeee! 🙂

   • aaa, ma bucur ca sunt sanatosi! asta e important. cu saptaminile in casa, rezolvati voi cumva desi e greu, vad si la noi ca nemergind la gradinita si nemaputind iesi prea mult pe-afara, e complicat.

  • sa nu-ti doresti, o sa vina oricum in f repede si o sa treaca la fel…
   dar adevarul e ca e o varsta minunata:), si-mi pare ca mi se potriveste manusa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s