In loc de antibiotic: aerosolii


Noi folosim cu succes aparatul pentru aerosoli. Nu-i putem avea pe cei naturali, si chiar si asa, nu stiu ce efect ar avea in anumite afectiuni, daca nu se pot face pe termen lung, dar ii avem pe cei artificiali. Nu sunt fan substante de inhalat, dar le prefer oricum in locul antibioticului.

Aerosolii ne-au salvat in foarte multe cazuri de la antibiotic. NB, poti pune si antibiotic in nebulizator, modul in care pot ajunge substantele acolo unde e nevoie, face ca de multe ori printre substantele folosite sa nu se numere antibioticul.

Noi avem un aparat cu ultrausunele, de la Laica, de care sunt foarte multumita. Mi-ar fi placut sa aiba furtunul mai lung, dar ne descurcam si asa. De asemenea, mi-ar fi placut unul cu doua capete, nici nu stiu daca exista, astfel incat sa-l pot folosi concomitent pentru amandoi hunii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: aici.

Am cautat in special unul cu ultrasunete, nu cu piston, pentru ca trebuia sa fie unul silentios. Asta ca sa fie si prieten cu hunii. N-a fost, nu pana anul asta, cand oricum a reusit sa se imprieteneasca doar cu Edi. Nu trebuie sa-l pacalesc sau sa-l fortez, ci doar sa-l rog. Robi nu vrea si in continuare ii fac aerosoli in somn. Ceea ce nu e tocmai indicat, intrucat dupa operatiune copilul trebuie de cele mai multe ori, aspirat. Adicatelea sa-si sufle nasu’, dar intrucat cand sunt mici nu stiu/nu pot/nu vor sa faca asta, ii ajuta batista bebelusului, despre care o va scriu ceva mai tarziu – de mare ajutor in gospodaria cu copii. Si da, asta nu se poate face cand copilul doarme.

Demo

 

Afectiuni

N-o sa vorbesc de substante, medicul stie cel mai bine sa va vorbeasca despre asta (hopefully). Dar e bine de stiut cand e bun de folosit: aerosolii sunt indicati in boli pulmonare (traheite, bronsita cronica, bronsita asmatiforma, bronsiolite, bronsiectazii, astm bronsic, emfizem pulmonar) si afectiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite, otite).

Advertisements

8 thoughts on “In loc de antibiotic: aerosolii

  1. Avem si noi, folosit de cand era S. mic. S. le spune “osoi” la aerosoli. E fascinat de el, ca de toate chestiile cu motoare, dar nu sta sa-i facem, vrea doar sa opereze aparatul. Cel mai mult se bucura cand ii fac lui Cati 🙂

    • eu de pe net, dar exista si in farmacii. ce-i drept, modelul asta nu l-am gasit in farmacii. si vad acum ca e si mai ieftin decat atunci cand l-am cumparat noi.

    • gabi, nici hunii, ma rog, recent a acceptat Edi. dar eu le faceam in somn, decat deloc sau decat antibiotic. functioneaza f bine si asa, doar ca depinde de cantitatea de mucozitati, daca sunt din abundenta atunci nu e f ok, ca trebuie aspirat dupa…

  2. Şi eu prefer aerosolii medicamentelor administrate (de cele mai multe ori) cu forţa (pentru că Alexia nu acceptă medicamentele/siropurile). Ca să nu mai zic că fii-mea, de cum vede aparatul, îşi ia “poziţia de făcut aerosoli”: se urcă la tati în braţe, îi smulge masca din mână şi şi-o pune pe făţucă :)) N-aş fi crezut că vom ajunge la această etapă, având în vedere că, la început, trebuia să o ţinem 3 persoane ca să îi fac 2-3 min de aerosoli :)) Acum, chiar, se joacă cu tati în timp ce el ţine masca: scoate limbuţa pe găurile măştii, râde cu gura până la urechi, sau închide ochii, îi deschide şi zice “bauuu”! Să tot faci aerosoli aşa, nu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s