Scrisoare de la Mos Niculae


Sunt Mos Nicolae si in aceasta dimineata mi-au atras atentia ghetele tale. Frumos le-ai sters. Cred ca ti-a luat ceva timp…


Iti lustruiesti ghetele in fiecare zi sau doar aseara ai facut asta pentru ca sperai sa iti aduc vreo ciocolata?

Sa-ti spun ceva: imediat ce te-ai nascut, a trebuit sa depui efortul de a respira pentru a putea trai. La inceput a fost un pic mai greu, dar acum iti e greu sa respiri? Nu. E ceva normal, asa este?

Dupa ce ai mai crescut un pic, ai inceput sa mergi singur. La inceput ai cazut de cateva ori, ai plans, dar apoi ai mers fara probleme. Acum e atat de firesc sa mergi!

 

Aaaa… si stii ce greu ti-a fost sa mananci singur? Ai dat de-atatea ori mancarea pe jos si tot de-atatea ori ai murdarit hainutele, dar acum uite cat de ordonat mananci!


Si asa, ai reusit ca anumite lucruri care ti se pareau grele sa le transformi in obisnuite, adica in lucruri pe care acum le faci zilnic.


Putin efort la inceput si apoi totul pare foarte usor.


La fel se intampla si cu lucrurile care acum ti se par grele, ele iti pot parea usoare daca vei depune mai mult efort.


Daca vei incerca seri la randul sa-ti stergi singur ghetele, peste ceva timp vei face acest lucru mai repede si mai usor. Totul e sa incerci si maine seara! Si chiar daca nu vei primi o ciocolata in ele, sa stii ca la anul voi fi mai bogat pentru ca voi fi si mai mandru de tine, de tot ce vei realiza cu bine!

Daca acum iti e greu sa colorezi, sa inveti o poezie sau sa executi o sarcina ceruta de parinti sau la gradinita, crede-ma ca daca nu te dai batut imediat, vei reusi in cele din urma. Totul e sa incerci mereu si mereu pana vei reusi. Vei fi asa bucuros atunci!


Si mai vreau sa-ti spun ceva, repede ca ma asteapta si alti copii si tu abia astepti sa-ti mananci ciocolata de la mine:


Cand un lucru-ti pare greu,

 

Nu te speria usor

Lupta-te precum un leu


Si vei fi triumfator!

PS: nu stiu de unde o am, e salvata la mine in calculator inca din preajma Mosului Nicolae de anul trecut. Mi-a placut, am pastrat, am postat.

 

Advertisements

2 thoughts on “Scrisoare de la Mos Niculae

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s