Hunii si opera


Copiii si magia muzicii, un nume foarte bine ales pentru un spectacol bun si el. As spune ca e destinat copiilor peste 4 ani, dar sunt sigura ca in multe cazuri si copiii de 3 ani il pot aprecia la o valoare justa.

Se intampla la Opera Comica, in fiecare vineri, incepand cu ora 19.00. Noi am fost cu hunii si cu verisoara lor (8 ani) vinerea trecuta.

Ce sa zic, va recomand din toata inima, incepand undeva de pe la 3 ani. Spectacolul dureaza 1 ora, nu aveti acces in sala decat de la 18.50 si va sugerez sa ajungeti cam atunci, nu va ia nimeni scaunul de sub fund si locuri sunt berechet, chiar si la etaj. Noi am ajuns, gratie bunicilor, pe la 18.20 si cred ca asta-i motivul principal pentru care hunii n-au rezistat la ultimele 10 minute din spectacol. Dar au rezistat foarte bine 1 ora si 20 de minute, cu tot cu timpul de asteptare, in conditiile in care era seara si erau dupa o zi de ‘munca’ la cresa, asadar e absolut explicabil de ce n-au avut rabdare pana la final. Un alt motiv ar putea fi selectiile de opera pe final de spectacol, care nu i-au placut lui Robi, suparat oricum ca nimeni nu vroia sa aprinda lumina in sala. Edi l-a urmat pe fratica spre iesire batand din balme si dansand, o data cu intreaga sala, cred ca ar fi fost in stare sa adoarma pe muzica acolo, daca si fratica ar fi vrut.

Va invit sa vedeti aici un filmulet de prezentare, si va rog sa ma credeti pe cuvant ca totul se intampla exact ca in filmuletul cu pricina, nu e niciun very best of cum credeam initial, nu au ascuns nimic la montaj, e chiar asa cum se intampla in realitate.

Mai jos niste poze si filmulete facute de noi (eu cu Edi), pe care va invit sa le vedeti pana la final, nu am putut face o selectie, imi plac toate (scuzati va rog calitatea, e tot ce am putut cu hunul in brate si cu aparat neprofi). Si daca cineva recunoaste aria din fundalul Baletului Mirandolina (cine o canta, cum se numeste) dau o bucata de aur daca o imprataseste cu mine. Robi e fan, mare-mare fan, o cantam in fiecare seara, e amuzant si util, dar mai util, si chiar mai amuzant, ar fi daca am putea sa o ascultam in original. In varianta lui Robi, melodia se numeste “tântâl-tântâl”. 🙂

Singurul lucru ce ne-a deranjat/mirat putin a fost muzica prea tare. Sau eram noi prea aproape de boxe, nu stiu… sau daca aveam 4 ani, nu ne mai mira nimic. 🙂

Cel mai mult le-a placut Baletul Mirandolina, hunii au fost absolut fascinati si au participat activ, aplaudand, dansand si fredonand.

Frumoase au fost si primele 3 momente de muzica si dans, interactive, micii cantareti dansand printre randuri, printre noi, invitandu-ne la spectacol.

Noi vom repeta experienta in primavara, ca sa ma asigur ca ramanem pana la final, cand am simtit si eu ca traiesc:). Mai mult decat atat, ma bate gandul sa incerc sa merg si la alte spectacole de la Opera Comica, organizeaza periodic, insa nu sunt dedicate special copiilor, cu exceptia acestuia.

Intrarea este libera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

9 thoughts on “Hunii si opera

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s