Ritualul de seara


Noi n-avem de-asta. Avem ceva, dar e altceva, cum ar spune reclama. Avem ochi, si gura, si obraji, si gura, si par, si ceafa, si tatze, si burtica, si fund, si maini, si picioare, si ochi, si gura, si gat… Si eu si tati si hunii. Si trebuie musai sa ne reamintim asta in fiecare seara, cu exemplificare cu tot.

Si mai avem un ceas la capul patului din sufragerie, mare, cu cifre luminate puternic. Si cum tocmai ce suntem in plin proces de invatare a cifrelor, trebuie sa exemplificam si sa ne jucam si cu ceasul.

Si dupa caz, avem paturica. Sau Tigrila. Sau fotoliu. Sau ciorapi. Cu care ne jucam pana ne plictisim, cand adormim care incotro, claie peste gramada, si de cele mai multe ori, eu si tati inaintea lor…

Caz aparte: cand se opreste curentul, cum a fost aseara. Vreo 20 de minute mi-au aratat hunii ca nu mai merge ceasul, nici televizorul, intrucat ledul cel rosu nu mai era aprins, cum nici de pe hol nu mai vine nicio lumina, dar cum pe pereti sunt ceva urme albicioase, de la masinile sau becurile de afara: “Nu mai e ‘umina! A sticat! A opit-o! A teminat! Nu mai mege ceasu’! Nu mai e, mami, becu’! Altu’, mami? Altu’? Altu’ becu’? Nu mai mege, miine mege! Aisi nu, miine!” Let me know daca aveti nevoie de traducere :).

Surpriza totala a fost cand a repornit curentul, si o data cu el, cele 2 ceasuri electronice, unul din sufragerie si unul din dormitor, care au inceput sa cante care mai de care pe limba lui, si bonus: lumina din sufragerie care s-a aprins deranjand deopotriva 4 perechi de ochi… deh, lustra de fitze ne-a trebuit!

Episodul ne-a facut pe toti sa uitam de somn, care a venit greu, dupa lupte seculare, in jur de 23.00. Dar las’, ca ne facem noi mari.

Advertisements

6 thoughts on “Ritualul de seara

  • ioana, ar fi reusit cu succes si la o ora decenta, daca mai asteptau astia 5 minute pana sa reporneasca lumina. dar asa, a fost dezastru, le-a pierit tot somnul cand au inceput toate sa cante si sa se aprinda prin casa, inclusiv lumina din sufrageria in care ne aflam…
   de regula insa dorm pe intuneric, chiar si bezna, fara probleme.

 1. noua ni se pare ca daca nu-l punem in pat, nu-i citim poveste si nu il indemnam sa doarma, ar fi in stare sa stea toata noaptea… el nu zice niciodata ca ii e somn sau ca vrea sa doarma 😀

  • a nu, categoric, nici hunii nu spun decat poate rar, f rar, 1 data la 6 luni sa zicem, si atunci chiar sunt f obositi…. de fapt, o singura data mi s-a intamplat sa spuna Edi ca vrea la nani si a adormit singur in 3 minute, deci era chiar f obosit.
   ai mei n-au rabdare la poveste:(

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s