Esential: baita bebelusului


Despre baita bebelusului am mai scris putin aici, mai exact despre cele necesare la baita.

Ce as mai adauga:

–          Nu renunta la baita zilnica decat daca este absolut necesar! Daca bebe e bolnavior rau, are temperatura, e prea agitat, nu esti cu el acasa sau ajungi acasa cu el la o ora tarzie etc. Baie e sfanta, ca si curatenia si igiena corporala!

–          Cat e el de mic, bebe transpira f mult, la ceafa, la manute, la picioruse…. Sa nu mai vorbim ca sta toata ziua cu pipi la fundulet, chiar daca il stergi cu servetele umede speciale sau il speli la fund de cateva ori pe zi, nu se compara cu o baita zdravana. In plus, resturile de ulei/crema de la masajul de cu o seara in urma sau chiar de peste zi, trebuie indepartate! Pielea lui bebe este foarte sensibila si are nevoie de toata atentia si grija ta!

–          Daca bebe are tempreratura mare, o baie sau un dus cu apa calaie ii pot scadea febra. Indicat este insa ca atunci sa nu il speli si pe cap.

–          Fara miscari bruste la baita! Cu siguranta iti doresti ca baita sa fie o placere si pentru tine si pentru bebe, asa ca ai grija cum il manevrezi pe bebe la inceput… el se sperie f usor si poate ramane cu amintiri neplacute de la baita, ducand chiar pana la refuzul acesteia pe viitor…

–          Ai grija la temperatura din camera si la temperatura apei: cca 25 de grade in camera si cca 36-37 de grade in apa de baita.

–          Nu aerisi prin casa dupa ce i-ai facut baie lui bebe! Ei pot raci f usor, mai ales dupa baie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s