Esential: cum il infasezi pe bebe


Foarte multe dintre noi considera infasatul de moda veche. Unele il considera chiar periculos, considerand ca ar putea dauna dezvoltarii normale a bebelusului. Altele il considera insa util sau chiar necesar. Unde este insa adevarul?

Adevarul este ca TU decizi daca il vei infasa sau nu pe bebe. Tu esti singura care il cunoaste pe bebe, si chiar daca ti se pare ca nu e asa, vei invata foarte repede ce-i place, cum se simte mai bine si de ce anume are el nevoie.

Eu m-am jurat cu cerul si pamantul in timpul sarcinii ca nu ii voi infasa pe bebici… ca nu se mai poarta…. ca o sa le fie prea cald…. si cate si mai cate. Insa erau foarte agitati, in mare si datorita colicilor, si in disperare de cauza, m-am gandit intr-o noapte ca poate nu strica sa ii infas. Am procedat foarte bine, caci imediat s-au linistit si timp de 3 luni nu am mai avut probleme! Ziua ii tineam destul de mult desfasati, din ce in ce mai mult, dar noaptea ii infasam si uneori asa si mancau, infasati. De la 3 luni insa, i-am desfasat si noaptea. Practic, s-au cerut singuri desfasati, plangeau aparent fara motiv si cand i-am desfasat au incetat plansul. Au dormit linistiti toata noaptea, cu pauzele de masa de rigoare. De atunci nu i-am mai infasat nicicand.

Mituri despre infasat:

  • Poate provoca displazie de sold – FALS. Nu cred ca il vei lega pe bebe atat de strans inca sa ii rupi vreun oscior sau sa ii lasi adevarate urme vinetii pe piele…. Mai degraba il poti infasa pentru a-i prinde doar manutele, caci bebe tresare des si ridica manutele si se trezeste.
  • Ajuta la indreptarea picioarelor lui bebe (bebe nu va mai fi cracanat) – FALS. Nu are nicio legatura infasatul cu piciorusele lui bebe. O eventuala deformare a picioruselor are cu totul si cu totul alte cauze, poate fi o lipsa a vitaminei D in organism, o usoara forma de rahitism etc.
  • Il face pe bebe sa se simta in siguranta – ADEVARAT. Bebe se simte in siguranta, senzatia fiind asemanatoare cu cea din burtica mamei, unde bebe statea strans, fara posibilitatea unor miscari prea ample.

Atentie! Nu-l imbraca prea gros pe bebe, daca il infasi! Si nici nu-l infasa prea strans, incearca sa gasesti o varianta cat mai comoda pentru bebe!

Mai jos cateva filmulete cu si despre infasat. Succes!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s